Start consultatie herinrichting Ooster- en Westerkade

In samenwerking met bewoners en ondernemers heeft de gemeente Utrecht een plan gemaakt voor verbetering van de Ooster- en Westerkade. Het college geeft het programma van eisen voor de herinrichting nu vrij voor consultatie. Doel is om de straten tussen het Ledig Erf en station Vaartsche Rijn aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers met meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

De kades krijgen nieuwe bestrating en straatlantaarns die hetzelfde zijn als in de opgeknapte straten van de zuidelijke binnenstad. Ook worden de kades groener met meer bomen. Enkele parkeerplaatsen verdwijnen om ruimte te maken voor voetgangers en fietsers en de kades een prettiger plek te maken om te verblijven. Ook worden maatregelen genomen voor het verminderen van de parkeerdruk. Als deze voldoende effect hebben, verdwijnt mogelijk nog een deel van de parkeerplaatsen.

Half december is er een informatiebijeenkomst waar belangstellenden vragen kunnen stellen en hun mening kunnen geven. Bewoners en ondernemers uit de omgeving worden hier via een wijkbericht voor uitgenodigd. Het programma van eisen en meer informatie over de avond staat op de website www.utrecht.nl/ooster-westerkade.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht