Uitbreiding Utrechts activiteitenaanbod

De gemeente vergroot het Utrechtse aanbod van laagdrempelige groepsactiviteiten op de grens van zorg en welzijn. In 2018 kunnen hierdoor ruim 8000 inwoners meewerken en meedoen in iedere wijk. Vooral kwetsbare Utrechters en ouderen doen mee. De deelnemers sporten bijvoorbeeld samen, volgen een cursus, of gaan met elkaar in gesprek tijdens een maaltijd. De gemeente investeert 300.000 euro extra vanaf 2018 vanwege een groeiend aantal deelnemers.

Het groepsactiviteitenaanbod bestaat sinds de zorgtransitie in 2015. Het is voor iedereen toegankelijk en het aanbod is afgestemd op de vraag in een wijk. Wethouder Kees Diepeveen is blij met de uitbreiding: "De aanbieders, inwoners en de gemeente hebben het aanbod samen bedacht en ingevuld. De activiteiten sluiten daardoor goed aan bij de wensen en behoeften van Utrechters. Ik hoor dat mensen graag mee doen, omdat je anderen ontmoet en actief bezig bent. Deelnemers leven op en zijn minder eenzaam."

Bezoek aan Inaya Zorg
Vandaag is wethouder Diepeveen op bezoek geweest bij drie van de aanbieders: Inaya Zorg, de Tussenvoorziening en Abrona op de Ghanadreef. Deze drie zorginstellingen delen samen een tuin. In deze tuin komen de deelnemers ook meer in contact met de inwoners van Overvecht.

Het complete Utrechtse activiteitenaanbod is te vinden op www.jekuntmeer.nl.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht