Utrecht brengt toplocaties voor vrije sector huurwoningen in beeld

Utrecht heeft vanmiddag in een bidbook haar toplocaties voor huurwoningen in de vrije sector gepresenteerd. Utrecht kent een tekort aan huurwoningen in de vrije sector. Alleen via samenwerking met vastgoedpartijen uit binnen- en buitenland kan Utrecht dit aanbod goed en snel realiseren. Zo kunnen afgestudeerden in de stad blijven wonen, kan doorstroming vanuit sociale huurwoningen op gang komen en is er voor ouderen een alternatief voor hun koopwoning. Met het bidbook worden potentiële investeerders gericht benaderd en verleid om in Utrecht te investeren.

Utrecht is met haar centrale ligging en jonge, hoog opgeleide bevolking erg in trek bij vastgoedpartijen die willen beleggen en investeren in huurwoningen. Op zoek naar geschikte locaties  kloppen zij steeds vaker bij de gemeente aan. Een positieve ontwikkeling, want Utrecht kent een tekort aan huurwoningen in de vrije sector, vooral in het middensegment, met huren tussen de EUR 700,- en EUR 900,-. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de grote belangstelling bij onlangs opgeleverde projecten, zoals Buenos Aires in de Kop van Lombok. Daar kwamen 1.100 geïnteresseerden af op 56 startersappartementen.

Om te laten zien dat Utrecht nog veel meer locaties voor vrije sector huurwoningen heeft, zijn de meest kansrijke van dit moment gebundeld in een bidbook. Eén van de gemeentelijke locaties is de Merwedekanaalzone, het terrein dat afgelopen week door de gemeente is aangekocht van het Rijk en waar ruimte is voor 600 woningen.
In het verlengde van het bidbook is ook onderzoek gedaan naar de marktpotentie van vrije sector huur in Utrecht. Beide producten zijn onderdeel van het Actieplan Middeldure Huur, waarmee de gemeente het aanbod voor dit segment wil vergroten.

Vanmiddag hebben wethouders Wonen Paulus Jansen en Kees Geldof het eerste exemplaar van het bidbook en het onderzoeksrapport over vrije sector huur in Utrecht uitgereikt  aan Frank van Blokland van de IVBN en Co Koning van Vastgoed Belang. Beide producten gaan volgende week ook mee naar de vastgoedbeurs Expo Real in München.

Kijk voor het bidbook en het onderzoeksrapport op www.utrecht.nl/wonen.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht