Utrecht introduceert ‘Utrecht Werkt app’

Op maandag 22 juni heeft de gemeente de ‘Utrecht Werkt app’ geïntroduceerd. In een groepsbijeenkomst met 15 werkzoekenden met een bijstandsuitkering heeft Victor Everhardt, wethouder Werk en Inkomen, de app gedownload. Via hun smartphone konden de groepsleden direct, eenvoudig en snel, over bijvoorbeeld vacatures beschikken. Eind dit jaar zullen ongeveer 9.900 huishoudens een bijstandsuitkering krijgen. Utrecht wil zoveel mogelijk mensen aan de slag helpen. Dit doet de gemeente door intensieve begeleiding voor werkzoekenden. Ook door samen te werken met werkgevers, ondernemers, onderwijs en partners in de stad. Met de ‘Utrecht Werkt app’ komt de baan zodanig naar de werkzoekenden toe, dat zij op individueel niveau direct kunnen reageren.

Nieuw
De Utrecht Werkt app is voor Utrecht een nieuw informatiemiddel. Het biedt Utrechtse werkzoekenden in de bijstand een extra mogelijkheid om hun noodzakelijke informatie, bijvoorbeeld vacatures, op te halen. Voor degenen die een smartphone bezitten, is de app de snelste mogelijkheid om actief vacatures in te zien en erop te reageren. Bij nieuwe vacatures ontvangt men steeds een pushbericht. De Utrecht Werkt app is een extra service op de huidige nformatiekanalen.
Everhardt: “Deze extra service naar werkzoekenden in de bijstand past in deze tegenwoordige tijd en zal continu in ontwikkeling blijven.”

Binnen de G4 gebruikt Rotterdam deze app al vanaf juni 2014. Inmiddels heeft Rotterdam meer dan 4500 gebruikers. De andere gemeenten Amsterdam en Den Haag gaan deze app nu ook aanbieden aan hun werkzoekenden met een bijstandsuitkering.

Functies app
De Utrecht Werkt app geeft informatie over
• Vacatures.
• Banenmarkten en andere bijeenkomsten over werk en inkomen.
• De datum waarop de bijstandsuitkering op de rekening staat.
• De rechten en plichten bij een bijstandsuitkering.
• Financiële regelingen bij een laag inkomen.

Downloaden
Utrecht Werkt app is gratis te downloaden op alle smartphones. Voor Android vindt u de app in de Google Play Store. Voor uw iPhone in de Apple Store.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht