Utrecht ondersteunt Nacht van de Nacht

Met het ingaan van de wintertijd op zaterdag 28 oktober schakelt de gemeente Utrecht de verlichting van een aantal gemeentelijke gebouwen uit, waaronder de Domtoren, het Stadhuis en het Stadskantoor. Hiermee steunt de gemeente de Nacht van Nacht.

 

Naast het uitzetten van de verlichting van deze gebouwen, worden ook de 'aanlichting' van de Prins Clausbrug, J.P. Coenbrug, Abel Tasmanbrug, de Torenpleinkerk (Vleuten) en de Leeuwenberghkerk uitgezet. Ook de Castellum-markering op het Domplein gaat tijdelijk uit, evenals spots die de korenmolen aan de Adelaarstraat, drie watertorens, een kunstwerk op de Breedstraat en Stadkasteel Oudaen verlichten, gaan uit. Straatverlichting blijft wel aan.

Samen aandacht voor lichtgebruik
Bewoners hebben onder meer via een burgerinitiatief de toepassing van lichtgebruik onder de aandacht gebracht, zegt wethouder Kees Geldof (Openbare Ruimte). "Als gemeente hebben we gekeken hoe we nog beter om kunnen met verlichting in de openbare ruimte. Uiteraard houden we daarbij ook rekening met de veiligheid op straat."

Zo gaat de gemeente de komende drie jaar tijdens reguliere onderhoudsronden grondspots die bomen van onderaf verlichten, definitief uitschakelen of verwijderen. Ook gaat Utrecht het komende jaar de 'aanlichting' van gemeentelijke objecten aanpassen. Dat betekent dat in negen wijken spots die gebouwen en bruggen verlichten tussen 23.00 uur en 7.00 uur uitgaan. In de binnenstad (met uitzondering van de Domtoren) is dit tussen 00.00 uur en 7.00 uur. Uiteraard blijven lantaarnpalen wel aan.

Activiteiten Nacht van de Nacht
Aanstaande zaterdag 28 oktober is er een aantal activiteiten in de stad in het kader van de Nacht van de Nacht: van een spannende tocht met de boswachter in Rhijnauwen, het beklimmen van de Domtoren tot een bezoek in het donker aan de stal van de kinderboerderij om te zien wat dieren doen als de nacht valt. Meer informatie op www.nachtvandenacht.nl.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht