Utrecht zoekt startups met creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

Gemeente Utrecht heeft de inschrijving geopend voor Startup in Residence. De gemeente zoekt startups met creatieve en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken (‘challenges’).

De tien challenges variëren van ‘hoe maken we trouwen in Utrecht een fluitje van een cent’ en ‘hoe verminderen we het aantal klussenbusjes in de binnenstad’ tot ‘hoe maken we de gezonde keuze in de sportkantine gemakkelijker’Ook is er een wildcard, waarop de startup zich kan inschrijven met een oplossing voor een niet vooraf omschreven challenge. De inschrijving sluit op 11 december 2017 om 12.00 uur.

Het complete overzicht van challenges is beschikbaar op starthubs.co/utrecht. Op 16 november organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst. Hiervoor zijn alle geïnteresseerde startups uitgenodigd. Startups krijgen op deze bijeenkomst gelegenheid vragen te stellen over de challenges, het programma en het (inschrijf)proces.

“Startups zijn belangrijk voor innovatie en ontwikkeling van producten en diensten in de lokale economie. Ze kunnen maatwerk leveren op actuele vraagstukken in de stad”, zegt Jeroen Kreijkamp, wethouder Economie. “We maken als gemeente graag gebruik van de vernieuwende inzichten van jonge, enthousiaste ondernemers om grootstedelijke uitdagingen aan te pakken. Hiermee geven we startups een impuls in de ontwikkeling van hun bedrijf. Het programma stimuleert uitwisseling van ideeën, kennis en ervaring tussen bedrijfsleven en overheid en geeft daarmee ook een boost aan het innovatievermogen van de gemeente.”

Met het Startup in Residence Programma biedt de gemeente startups een uitgebreid trainingsprogramma van drie maanden. Onder professionele begeleiding werken startups en medewerkers van de gemeente de oplossingen uit tot een concreet product of dienst. De gemeente kan deze producten en/of diensten inkopen bij de startups, als deze volgens de gemeente innovatieve oplossingen bieden voor de challenges.

Zowel startups uit Utrecht als daarbuiten kunnen meedoen. De gemeente stimuleert en faciliteert startups buiten Utrecht om zich in Utrecht te vestigen.

Meer info: www.starthubs.co/utrecht

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht