Utrechtse Werktafel: 1145 banen voor werkzoekenden met arbeidsbeperking

In twee jaar tijd 1.145 (extra) banen voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking creëren.

Met dat doel ondertekenen 30 januari vijf afgevaardigde wethouders in de regio Utrecht-Midden, FNV en werkgeversorganisaties VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden een convenant. Eind maart start de campagne om werkgevers te stimuleren banen voor deze werkzoekenden te creëren. Gestreefd wordt naar 835 banen in de marktsector en 310 banen bij de overheid.

 

De ‘Utrechtse Werktafel’ is de nieuwe naam voor het regionaal werkbedrijf van de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden. Deze regio bestaat uit de 15 gemeenten De Bilt, Bunnik, Houten, IJsselstein, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Lopik, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.
Binnen deze ‘Utrechtse Werktafel’ zetten de deelnemende partijen zwaar in op ‘Onbeperkt aan de slag’, dé etalage waar werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers elkaar rechtsreeks kunnen vinden. Werkgevers kunnen steeds meer rekenen op één ingang en één aanpak door gezamenlijke vacaturedeling.


Aantrekkelijke regelingen voor werkgevers
Voor werkgevers zijn er aantrekkelijke regelingen die hen ondersteunen bij het creëren van banen voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Zoals een werkgeversscan, proefplaatsing, no-risk polis, loonkostensubsidie of loondispensatie en job coaching. Een no-riskpolis zorgt ervoor dat de werkgever altijd compensatie ontvangt voor de loonkosten, als een werknemer met arbeidsbeperkingen ziek wordt. Ook is een proefplaatsing van twee maanden mogelijk als een werkgever twijfelt of de toekomstige medewerker geschikt is voor het bedrijf.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht