Vijftig jaar Marokkaanse migratie: toen en nu in stadhuis

In de jaren zestig van de vorige eeuw kwamen de eerste Marokkaanse gastarbeiders naar Nederland, op zoek naar werk. Dat is inmiddels een halve eeuw geleden. De tentoonstelling in het stadhuis toont portretten van Marokkanen en Nederlanders: toen en nu.

 

Reizende tentoonstelling
Na Den Haag en Gouda is nu Utrecht gastheer voor de reizende fototentoonstelling ‘Vijftig jaar Marokkaanse migratie in Nederland’, samengesteld door Atlas Cultureel Centrum. Deze expositie laat zien hoe de eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders er in slaagde een toekomst voor zichzelf en later ook hun gezin op te bouwen. Met portretten van Marokkaanse gastarbeiders en hun vrouwen en Nederlanders: toen en nu.
De Marokkaanse cultuur in Nederland wordt thematisch in beeld gebracht. In de woorden van samensteller Sahin Yildirim: “We leggen het immateriële erfgoed van de migranten vast en stellen dit beschikbaar voor een groot en nieuw publiek.”

De expositie is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) van dinsdag 5 tot en met donderdag 28 december 2017 te zien.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht