Wethouder geeft startschot bouw 180 kamers in voormalig gemeentekantoor

Vrijdagmiddag 17 april heeft wethouder Paulus Jansen samen met twee studenten het startschot gegeven voor de verbouwing van het voormalige gemeentekantoor aan de Ravellaan 96 in Utrecht. De gemeente Utrecht is met de herbestemming van de Ravellaan de eerste gemeente in Nederland die eigen vastgoed inzet om de kamernood aan te pakken.

Als ‘eerste steen’ is een aantal energiebesparende maatregelen geïnstalleerd. "Het wordt een mooi project. Ik kom graag nog een keer terug wanneer het klaar is", aldus wethouder Wonen Paulus Jansen van de gemeente Utrecht. Voor een periode van tien jaar zal jongerenhuisvester Socius 180 jongeren en studenten in de kantoortoren huisvesten, omgedoopt tot 'De Ravel'.

In het gebouw komt tevens een multifunctioneel restaurant met een ontmoetingsfunctie voor de hele buurt. Er is een ruimte te huur voor trainingen, workshops of bijvoorbeeld yoga. Ook komen er werkplekken voor startende ondernemers en kunstenaars en in de kelder komen oefenruimtes voor bandjes.

Er is voor bijzondere financieringsmogelijkheden gekozen. Socius biedt toekomstige bewoners de gelegenheid om hun huur twee jaar vooruit te betalen. In ruil daarvoor wonen ze twee maanden gratis en wordt de jaarlijkse huurverhoging niet doorgevoerd.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht