Woningen in voormalig kantoorpand Verderlaan

In het voormalig kantoorpand aan de Burgemeester Verderlaan 9 in Leidsche Rijn komen mogelijk zo’n achttien huurwoningen. Het college heeft hiervoor het startdocument met randvoorwaarden vastgesteld. De woningen komen in de vrije sector, waarbij een deel valt onder de middenhuur.

Het pand is onderdeel van de kantorenstrook langs de Burgemeester Verderlaan en komt leeg te staan omdat de huurder het voornemen heeft om te verhuizen. Het plan van eigenaar Stena Realty BV sluit goed aan bij de gemeentelijke ambitie op het gebied van duurzaamheid en circulair bouwen. Het plan moet bovendien zorgen voor een groene woonomgeving die ook de naastgelegen wijk beter aansluit op Park Voorn.

Omdat het initiatief niet past in het huidige bestemmingsplan, kan de ontwikkelaar een verzoek doen voor een bestemmingsplanwijziging of via een omgevingsvergunning een afwijkingsbesluit vragen. In de verdere uitwerking van de het plan krijgen omwonenden en andere belanghebbenden gelegenheid om te reageren. De gemeente laat tevens onderzoek doen naar verkeer en parkeren in het gebied.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht