Aanhouding, boetes en inbeslagnemingen bij verkeerscontrole Utrecht-Zuid

Bij een integrale verkeerscontrole in Utrecht-Zuid zijn onder meer auto’s en verdovende middelen in beslag genomen. Een persoon is aangehouden voor handel in verdovende middelen. De controle vond plaats op donderdagavond 6 februari op het parkeerterrein aan de Olympus in Lunetten. Diverse afdelingen van de politie, OM, Douane, Belastingdienst en gemeente werkten bij deze controle samen.

Doel van de actie was het vergroten van de verkeersveiligheid. Met de actie treden de instanties ook op tegen ondermijning in wijken, overtreding van belastingwetgeving en misbruik van sociale voorzieningen. Hiertoe zijn deze week al eerder woningen en bedrijfspanden bezocht. De controles vonden plaats op basis van meldingen van bewoners.

Er zijn ongeveer 350 voertuigen en hun bestuurders gecontroleerd. In totaal zijn 4 voertuigen in beslag genomen voor onder andere onderzoek naar voertuigcriminaliteit, Douane-onderzoek en openstaande vorderingen bij de Belastingdienst. Een auto is wegens de technische staat van de weg gehaald. De Belastingdienst is 2 onderzoeken gestart naar Nederlanders die in een auto reden met een buitenlands kenteken en heeft meer dan € 20.000 aan openstaande schulden geïnd. De politie heeft 1 man aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen, 10 bekeuringen uitgeschreven en openstaande boetes geïnd. De Douane heeft met behulp van een drugshond gebruikershoeveelheden drugs gevonden. De gemeente is 3 onderzoeken gestart naar uitkeringsfraude.

Acties tegen ondermijning

Deze week werken verschillende instanties (politie, gemeente, OM, Belastingdienst en Douane) samen tegen ondermijning. Er is sprake van ondermijning als criminelen misbruik maken van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken.

Inwoners van Utrecht kunnen zelf ook iets doen tegen ondermijning. Ziet, ruikt of herkent u bijvoorbeeld signalen van drugshandel en of –productie, meld het dan. Op basis van signalen treden de instanties op tegen ondermijnende drugscriminaliteit in buurten en wijken.

Melden

-Bel 0900-8844 als u informatie heeft voor de politie (bijvoorbeeld een getuigenverklaring) of een vraag heeft of contact wil met uw wijkagent. Melden en uploaden van foto’s of filmpjes kan ook op www.politie.nl.

-Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

-Bel 112 als iets gevaarlijk is, als er levens op het spel staan, of als u een misdrijf ziet gebeuren. Kortom, als elke seconde telt. Bel ook 112 als u een verdachte situatie ziet, zoals voorbereidingen voor een inbraak. U vergroot hiermee de pakkans. 
 
 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht