Bestemmingsplan nieuwbouw Heycopstraat naar raad

Het college stelt de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van 416 woningen aan de Heycopstraat in Dichterswijk vast te stellen. Mocht de raad dit voorjaar instemmen, kunnen de bouwwerkzaamheden naar verwachting deze zomer starten. 83 woningen komen in de sociale huursector en 333 in de vrije huursector, waarvan zo’n 68 woningen in de categorie middenhuur (750-950 euro per maand). Met ontwikkelaar Plegt-Vos en eindbelegger CBRE is afgesproken dat kandidaat-huurders die een sociale huurwoning achterlaten, voorrang krijgen op een middenhuurwoning.

De woningen komen op de plek van de huidige soepfabriek Intertaste en vormen een van de laatste delen van de nieuwbouw in de wijk Parkhaven. Eerder werd al duidelijk dat de oorspronkelijke brede statige laan is komen te vervallen ten behoeve van groen. De groene laan zal, samen met het Ringpark, ruimte bieden voor spelen, sport en verblijven. Parkeren kan in een van de twee gebouwde parkeervoorzieningen.

“Hiermee krijgen we er weer veel woningen bij, op een centrale locatie in de stad”, zegt wethouder Klaas Verschuure (ruimtelijke ontwikkeling). “Met woningen in alle prijscategorieën is het bovendien geschikt voor een diverse doelgroep. De ruimte voor spelen, sporten en groen zorgt ervoor dat je hier prettig kunt wonen midden in de stad; een mooi voorbeeld van gezond stedelijk leven.”

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht