Burgemeester Dijksma spreekt steun uit voor veroordeelde burgemeester İmamoğlu

Tijdens een internationale burgemeestersbijeenkomst in Istanbul heeft burgemeester Dijksma haar steun uitgesproken voor burgemeester İmamoğlu van Istanbul. İmamoğlu werd onlangs veroordeeld tot meer dan twee jaar gevangenisstraf voor het beledigen van de kiesraad in zijn land. Volgens Dijksma speelt İmamoğlu een belangrijke rol in het verdedigen van democratische waarden.

Burgemeester Dijksma: “Burgemeesters horen hun werk te kunnen doen, zonder daarin te worden belemmerd of zelfs te worden vervolgd. Zij spelen immers een belangrijke rol in het beschermen van onze democratische waarden. Wanneer deze waarden in gevaar komen is het belangrijk dat burgemeesters solidair zijn en samen sterk staan. Daarom spreek ik mijn steun uit voor burgemeester İmamoğlu.”

Dijksma sprak haar steunbetuiging uit via een digitale boodschap tijdens de Cities for International Growth & Progress conferentie, waar onder anderen door en namens de burgemeesters van Athene, Florence en Parijs betogen werden gehouden over de rol van burgemeesters in het beschermen van democratische waarden en de rechtstaat.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht