Groen licht voor Groen Rotsoord

Stichting Kinderboerderij Nieuw Rotsoord krijgt groen licht om aan de slag te gaan met de duurzame verbetering van de huisvesting van de kinderboerderij en de herinrichting van het terrein. Het gebied kan hierdoor verder worden vergroend, de samenwerking tussen verschillende partners wordt versterkt en het gebied wordt meer onderdeel van Rotsoord.

“We zijn blij dat dit bijzondere, groene gebied een stevige impuls krijgt”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). “Dit past ook in de plannen die we hebben om de openbare ruimte van Rotsoord als geheel te vergroenen. Daarmee krijgt het gebied nog grotere betekenis als ontmoetingsplek voor de buurt.”

De kinderboerderij krijgt een nieuwe onderkomen en er komt een voetpad tussen de kinderboerderij en de volkstuinen waardoor er meer verbinding wordt gelegd tussen Groen Rotsoord en de woonwijk. Ook komt er een mooi nieuw hekwerk rond de kinderboerderij en de volkstuinen, dat een meer eenduidige uitstraling aan het gebied zal geven.

De plannen komen voort uit een verzoek van Stichting Nieuw Rotsoord (kinderboerderij), Volkstuinvereniging Briljantlaan (VTV), Stichting De Tafelboom en Stichting De Pastoe Fabriek om mogelijkheden te onderzoeken om het gebied een kwaliteitsimpuls te geven. Stichting De Pastoe Fabriek is gevestigd op Rotsoord en wil een culturele voorziening onder de naam Dutch Forum in Groen Rotsoord realiseren. Omdat daar te veel bebouwing bij zou komen kijken, is besloten om die niet op te nemen. De gemeente gaat met Stichting Pastoe Fabriek in gesprek om te zoeken naar een mogelijke geschikte locatie buiten Groen Rotsoord.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht