Inzamelpunten en ophaaldagen voor kerstbomen

Utrecht richt vanaf 2 januari verspreid over de stad achttien inzamelpunten in voor oude kerstbomen. Eerder informeerde de gemeente alle huishoudens al per brief over inzameling van kerstbomen en afval rond de feestdagen. Van maandag 7 t/m vrijdag 18 januari worden kerstbomen één keer per week huis-aan-huis ingezameld. Bewoners kunnen tevens terecht bij de drie afvalscheidingsstations in de stad. Veel inwoners doen hun kerstboom na Driekoningen op 6 januari het huis uit.

"Net als vorig jaar besteden we extra aandacht aan het ophalen van afval en kerstbomen rond de feestdagen," licht wethouder Klaas Verschuure (circulaire economie) de plannen toe. "Vorig jaar hanteerden we een nieuwe aanpak. Met de ervaringen van toen hebben we de plannen dit jaar aangescherpt."

45.000 kerstbomen
Naar verwachting zullen in Utrecht zo'n 45.000 kerstbomen worden opgehaald. Deze ongeveer 220.000 kilo kan niet gecomposteerd worden met het reguliere gft-afval en moet dus apart worden verwerkt. Het materiaal wordt hergebruikt, bijvoorbeeld als bodembedekker.

De ophaaldagen en locaties van de inzamelpunten en afscheidingsstations zijn te vinden op onze website. De gewijzigde ophaaldata rond de feestdagen zijn hier te zien.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht