Koudweerregeling voor dak- en thuislozen start zaterdag 28 november

De gemeente Utrecht start vanaf zaterdagavond 28 november de koudweerregeling voor daklozen. Dit betekent dat als de gevoelstemperatuur 's nachts onder de 0 graden daalt, daklozen gratis terecht kunnen voor een slaapplaats in de opvang. De regeling duurt tot dinsdagochtend 1 december. De koudweerregeling is naast Utrecht,wordt ook van kracht in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

De weersvoorspellingen laten zien dat zaterdag de gevoelstemperatuur onder de 0 graden daalt, en deze maandag weer stijgt. Utrecht en de andere 3 grote steden hebben echter afgesproken dat ze de KWR voor minimaal 3 nachten afkondigen. Daarom eindigt deze eerste periode van de KWR op dinsdagochtend 1 december.

Niemand slaapt op straat
De gemeente Utrecht zet zich er voor in dat niemand bij koud weer buiten hoeft te slapen. Mensen kunnen zich aanmelden voor de regeling tussen 18:45 tot 21:00 uur op verschillende opvanglocaties in Utrecht. In de opvanglocaties gelden de landelijke richtlijnen voor de coronamaatregelen. Mensen die dakloos zijn en recht hebben op opvang kunnen 's nachts terecht in de nachtopvang van de Tussenvoorziening. Mensen die normaliter geen recht hebben op opvang in Utrecht kunnen tijdens de koudweerregeling naar de Stadsbrug op Koningin Wilhelminalaan 6 en i.v.m. de 1,5 meter maatregel is er dit jaar een extra locatie aan de Maliebaan 59-61. Overdag kunnen mensen naar Herstart van het Leger des Heils.

Meer informatie vindt u op https://www.utrecht.nl/zorg-en-onderwijs/hulp-en-ondersteuning-wmo/hulp-bij/hulp-bij-dakloos-zijn/
 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht