Langer buiten zwemmen en nieuwe beachvelden in Zwembad De Krommerijn

Zwembad De Krommerijn wordt verbouwd, zodat er vanaf 2020 eerder in het seizoen buiten kan worden gezwommen. Ook komen er nieuwe beachvelden voor sporten als volleybal, voetbal, rugby, korf- en handbal.

Wethouder Sport Maarten van Ooijen: “Vanaf mei is het vaak al mooi weer en dan willen mensen graag buiten kunnen zwemmen. Heel mooi dat dit nu gerealiseerd wordt. Ook de extra beachvelden zijn een welkome uitbreiding, want er is veel behoefte aan dit soort sportfaciliteiten.”

Kussendak
Op dit moment kan om technische redenen het recreatiebad in de open lucht pas open voor bezoekers op het moment dat het kussendak van het binnenbad eraf  gaat. Dit gebeurde in de afgelopen zomerseizoenen pas vanaf half juni, bij het einde van het waterpolo-seizoen en het wedstrijdzwemmen. Rond de Kerstvakantie van 2019 wordt de waterbehandelingsinstallatie aangepast, waardoor vanaf 2020 het openlucht-recreatiebad  al vanaf mei open kan gaan voor bezoekers.

Beachvelden
Er komen vier nieuwe beachvelden, zodat er totaal zes beachvelden zijn voor diverse sporten. Tijdens de openingstijden van het zwembad kunnen de beachvelden worden gebruikt door alle bezoekers van het zwembad.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht