Mbo Tour 030 van start

Mbo-wethouder Klaas Verschuure start op vrijdag 18 oktober de ‘Mbo Tour 030’. Tijdens de serie bezoeken laat Verschuure zich door studenten en docenten informeren over zaken die spelen op de Utrechtse mbo-opleidingen. In dit kader bezoekt hij als eerste de zorg- en welzijnsopleidingen van MBO Utrecht. “Er gebeurt zo ontzettend veel op de mbo-opleidingen in de stad: mooie ontwikkelingen, en ook zaken die wat meer aandacht nodig hebben”, legt wethouder Verschuure uit. “Daar wil ik meer van weten, zodat het gemeentelijk beleid beter kan aansluiten op de praktijk.”

Bij het bezoek aan de mbo-opleidingen staat het gesprek met studenten en docenten centraal. De wethouder is te gast bij lessen en gaat in gesprek met docenten en studenten van de Academie voor Welzijn en de Utrechtse Zorgacademie. Op deze academies van MBO Utrecht worden professionals opgeleid in de (ouderen)zorg, maatschappelijk werk en onderwijs en kinderopvang. Joany Krijt, voorzitter van het college van bestuur van MBO Utrecht: “Heel mooi dat de wethouder komt kijken bij een van onze topopleidingen: hoe praktijk en onderwijs bij elkaar komen in samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties in de wijk. Zo zijn onze studenten niet alleen in de toekomst maar ook nu al van waarde voor de stad.”

Samen met mbo-instellingen presenteerde de gemeente eerder dit jaar het mbo-actieplan ‘Sterk Utrechts mbo’, waarin vier ambities voor de komende jaren zijn beschreven. In de eerste plaats moeten mbo’ers een podium krijgen. De andere ambitie gaan over passende ondersteuning (bijvoorbeeld bij huisvesting), aansluiting op de arbeidsmarkt en creativiteit en innovatie. Klaas Verschuure: “Tijdens de werkbezoeken wil ik deze thema’s ook zijdelings aan bod laten komen, ook al zijn ze voor studenten misschien een beetje abstract. Uiteraard zijn het onderwerpen die ik ook met de bestuurders van mbo-opleidingen bespreek.”

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht