Museum Huis Doorn tijdelijke huurder landhuis Oud Amelisweerd

Museum Huis Doorn is de nieuwe (tijdelijke) huurder van Landhuis Oud Amelisweerd. Wethouder Vastgoed Victor Everhardt tekende vandaag het huurcontract met de directeur-bestuurder van Huis Doorn, Herman Sietsma. Wethouder Erfgoed en Cultuur Anke Klein onthulde een impressie van de invulling van het landhuis. Op 10 juni wordt het ‘Pop-up Museum Oud Amelisweerd’ geopend.

Landhuis Oud Amelisweerd is een belangrijk cultuurhistorisch ontmoetingspunt. Onder leiding van de conservatoren van Huis Doorn en in samenwerking met de kerngroep van landhuis Oud Amelisweerd (de beheerders en de vrijwilligers), wordt in een aantal kamers op de begane grond en eerste verdieping een presentatie van objecten en collecties verzorgd. Het gaat hierbij om expositie van museale objecten uit de collectie van Huis Doorn en andere kasteelmusea. Huis Doorn overweegt minstens één kamer te besteden aan de geschiedenis van het landhuis zelf.

Huis Doorn gaat uit van publieksopenstelling gedurende vijf dagen op woensdag en vrijdag t/m zondag. Het huurcontract is in principe voor één jaar met de mogelijkheid van een verlenging met nog één jaar.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht