Nieuw gebouw op locatie voormalig informatiecentrum Leidsche Rijn

Op de plek van het voormalig informatiecentrum Leidsche Rijn, aan de Dirck Hoetweg, komt nieuwbouw. Het huidige pand wordt gesloopt. De sportschool en kinderopvang die in het huidige gebouw gehuisvest zijn, komen terug in het nieuw te bouwen pand. Daarnaast komt er ruimte voor ongeveer 50 huurwoningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het startdocument voor de nieuwbouwplannen.

Het voormalig informatiecentrum Leidsche Rijn werd oorspronkelijk gebouwd als tijdelijk gebouw. De huidige eigenaar heeft de gemeente benaderd met idee├źn voor een herontwikkeling van het pand, nadat een van de huurders aangaf te willen uitbreiden. De gemeente ondersteunt ontwikkeling op deze plek. Voorwaarden hiervoor zijn dat op deze plek 20 procent sociale huurwoningen komen, 50 procent middenhuur en 30 procent duurdere huurwoningen. De omgeving rond het nieuwe pand wordt groener ingericht; er komen wandel- en fietspaden en mogelijk ook speelvoorzieningen. Daarnaast komt er voor bewoners en bezoekers een halfverdiept parkeerterrein.

De volgende stap in het traject is het opstellen van een bouwenvelop, waarin onder meer de plannen verder worden uitgewerkt. In die fase zullen ook buurtbewoners en andere belanghebbenden worden betrokken bij de plannen.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht