Nieuwbouw Jagerskade: 67 duurzame appartementen

Het college van burgemeester en wethouders heeft de bouwenvelop vastgesteld voor de bouw van 67 duurzame appartementen aan de Jagerskade, op het terrein achter het voormalige Vechthuis nabij de Rode Brug. Het gaat om drie woongebouwen van 3, 5 en 6 verdiepingen, met zonnepanelen op het dak.

Het voormalige Vechthuis staat al enkele jaren leeg en werd de laatste jaren gebruikt als partycentrum. Het gebouw werd in 2017 gekocht door een ontwikkelaar die ook het initiatief nam om het nieuwe appartementencomplex te bouwen.
Onder de drie woongebouwen komt half verdiept een gemeenschappelijke parkeergarage voor bewoners en bezoekers. De twee monumentale panden aan de Jagerskade blijven behouden. Hier kan buurtgerichte horeca in komen. Het groen op het terrein wordt verbeterd en zal openbaar toegankelijk worden.

In de nieuwe woonblokken komen 48 appartementen van 50 m², 12 appartementen van 68 m² en 7 grote appartementen van 75 tot 100 m². Daarnaast komen er 34 appartementen in het geliberaliseerde huursegment en 33 appartementen in het middenhuursegment (€ 720 tot € 950). De woningen zullen met name geschikt zijn voor starters op de woningmarkt. Buurtbewoners die willen verhuizen naar de nieuwbouw en een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voordeel bij de toewijzing. Op die manier wil de gemeente de doorstroming in de buurt stimuleren.

Aandachtspunt voor de gemeente is nog wel het aanleggen van een goede toegangsweg tot de nieuwe woonblokken. De gemeente is daarover in overleg met huidige buurtbewoners en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR), eigenaar van de nabij gelegen rioolwaterzuiveringsinstallatie. Met HDSR zijn ook gesprekken gaande over de geuroverlast die omwonenden ervaren.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht