nieuwsbericht gemeente Utrecht

Er is een nieuwe subsidie beschikbaar om Utrechtse woningen (inclusief kleine vve's, woonverenigingen en wooncoöperaties) voordeliger te isoleren. Tot nu toe konden huiseigenaren in Utrecht hun huis al isoleren met de ISDE-subsidie vanuit het Rijk. Om nog meer Utrechters te helpen om hun huis te verduurzamen, stelt de gemeente een extra subsidie beschikbaar. Deze nieuwe subsidie is voor Utrechters met een slecht geïsoleerde woning (energielabel F t/m D) met een WOZ-waarde onder de €488.000 in 2022.

Hoe hoog is de subsidie? 
Een huiseigenaar kan bij de gemeente €750 subsidie krijgen voor één isolatiemaatregel en tot 1.500 euro voor twee isolatiemaatregelen. Iedere huiseigenaar mag voor maximaal twee isolatiemaatregelen subsidie aanvragen. Deze subsidie komt dus boven op de ISDE-subsidie van het Rijk en is beschikbaar voor bijna alle isolatiemaatregelen waaronder: dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, HR++-glas en CO2-gestuurde ventilatie. 

Hoeveel geld kan ik besparen?
Stel, iemand heeft een jaren-60-woning en is van plan de vloer te isoleren. Dit kost ongeveer 2150 euro voor 80m2. Vraagt diegene de nieuwe isolatiesubsidie aan, dan betaalt de gemeente de eerste 750 euro mee. Via de ISDE-subsidie betaalt het Rijk nog eens 440 euro mee. Het kost in dat geval nog 960 euro om de vloer te isoleren. Dit bedrag verdient men in ongeveer vier jaar terug. 

Benieuwd naar deze subsidies? Kijk dan hier: www.utrecht.nl/subsidiewoningisoleren.

Goed om te weten!
Huiseigenaren kunnen kiezen om de isolatie zelf te plaatsen of het uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Plaatst iemand het zelf? Dan is het goed om te weten dat  de ISDE-subsidie niet meer kan worden aangevraagd. De isolatiesubsidie van de gemeente is in dit geval wel nog steeds aan te vragen.  

Huiseigenaren die een energievergoeding van de gemeente hebben ontvangen in 2022 of 2023, of in het bezit zijn van een U-Pas hebben recht op een hogere subsidie. Deze huiseigenaren worden later dit jaar persoonlijk benaderd via een brief. 

Contactgegevens
De Gemeente Utrecht biedt ondersteuning en advies via Contact | Jouw Huis Slimmer of telefonisch op 085 48 58 379. Lees meer over de subsidiemogelijkheden en voorwaarden op www.utrecht.nl/subsidiewoningisoleren.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht