Overeenkomst gemeente Utrecht met Ovast

De gemeente Utrecht en Ovast Ontwikkeling hebben na een periode van intensieve gesprekken overeenstemming bereikt over de bouwplannen van Ovast in Leidsche Rijn. In Het Zand en Rijnvliet komen 798 woningen. De overeenkomst maakt een einde aan een langdurend juridisch geschil.

Ovast Ontwikkeling bouwt een deel van de woningen zelf, de rest wordt gedaan doorontwikkelaars Van Wanrooij en VABO-Altera. Van Wanrooij Projectontwikkeling bouwt 320 eengezinswoningen in Rijnvliet en 129 eengezinswoningen en 20 meergezinswoningen in De Veiling in Het Zand. VABO bouwt 135 meergezinswoningen langs de Vleutensebaan voor belegger Altera, waarbij ruim een derde valt in de categorie middenhuur. Ovast ontwikkelt hier ook drie appartementengebouwen met in totaal 194 appartementen, waarvan ruim een derde in de middenhuur. De bouw start gefaseerd over de komende jaren.

"We zijn blij dat er een akkoord is bereikt met Ovast Ontwikkeling", zegt wethouder Klaas Verschuure (Leidsche Rijn). "In de afgelopen maanden is er met Shelley Oostveen, die haar overleden vader Wim Oostveen als bestuurder van Ovast heeft opgevolgd, intensief en constructief overleg geweest over alle openstaande vorderingen en claims waarover jarenlang een juridische procedure is gevoerd. Door dit akkoord kunnen nu de geplande woningen in Het Zand en Rijnvliet gebouwd worden voor mensen die heel graag in Utrecht willen wonen en komt er voorgoed een eind aan deze langlopende kwestie."

Wethouder Klaas Verschuure (links) met vertegenwoordigers van de gemeente en de ontwikkelaars na het ondertekenen van de overeenkomst

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht