Portrettenserie van Utrechters te zien in Stadskantoor

Met de portrettenserie 'Uit het hart, in het oog' laat de Utrechtse fotograaf Iris Tasseron zien wat Utrechters beweegt. Wat schuilt er achter hun gezicht? Welke passies? Welke verhalen? De portretestafette is van woensdag 4 april tot donderdag 26 april te zien in het Stadskantoor in Utrecht.

Het eerste portret in de reeks maakte Iris Tasseron van een gepassioneerd tuinierende burgemeester Jan van Zanen. Die gaf vervolgens het stokje door aan een volgende Utrechter: Dwight van de Vijver van de politie. Zo ontstond een portretestafette. "Ik kwam op het idee tijdens het maken van portretfoto's, omdat er veel meer schuilt achter het gezicht van een geportretteerde", zegt Tasseron. "Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Door voor deze vorm te kiezen wordt het portret meer een persoonlijk verhaal van de geportretteerde en durven zij zich te laten zien. Zo laat ik me leiden en ontmoet steeds weer nieuwe mensen om te fotograferen. Deze portretten laten je kennismaken met Utrechters zoals ze zijn, zoals Trijnet van Haaren van het Openbaar Ministerie, Ineke Jenniskens en Nick Mok van het Leger de Heils, Nick Vos als gymleraar en productontwerper Bram de Rooij. Allemaal mensen met een band met Utrecht."

Op de eerste etage van het Stadskantoor zijn zeven portretten te zien. Tasseron zet de serie voort op haar website www.iristasseronfotografie.nl. De tentoonstelling in het Stadskantoor is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het Stadskantoor (Stadsplateau 1 in Utrecht) te zien.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht