Queridon taal & horeca wint Utrechtse Diversiteitsprijs 2020

Stichting ‘Queridon taal & horeca’ is de winnaar van de Utrechtse Diversiteitsprijs 2020. Wethouder Linda Voortman reikte de prijs vandaag telefonisch uit. Queridon geeft nieuwe Utrechters een start op de arbeidsmarkt. De stichting ontvangt een geldbedrag van 5000 euro.

De Utrechtse Diversiteitsprijs (voorheen: Tolerantieprijs) wordt sinds 1995 uitgereikt aan initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrechtse samenleving bevorderen. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de voordrachten.

Queridon taal & horeca
Stichting Queridon taal & horeca combineert inburgeren met werkervaringsplekken, stages en excursies. Dit doen zij door taallessen, praktijklessen en lessen werknemersvaardigheid aan te bieden samen met werkervaringsmogelijkheden. In het traject Taal & Werk volgen de deelnemers ook een mbo-opleiding, waarmee ze direct kunnen deelnemen aan de Utrechtse arbeidsmarkt. “Taal is een essentiële en verbindende schakel: optimaliseer je taal, dan optimaliseer je contact en verbinding. Gericht op zelfstandigheid, werk, stages en daarmee actieve deelname aan de samenleving”, aldus de jury.

Telefonisch uitgereikt
Normaal wordt de Diversiteitsprijs uitgereikt op het podium van het Bevrijdingsfestival, dat dit jaar helaas is afgelast door de coronamaatregelen. Wethouder Linda Voortman reikte de prijs daarom deze keer telefonisch uit. “We willen graag dat iedereen in Utrecht zich thuis en welkom voelt. Queridon zorgt er op een unieke manier voor dat nieuwe Utrechters hun plek in deze stad vinden”, aldus Voortman.

Genomineerden
IMC Weekendschool Utrecht en stichting Welkom in Utrecht waren ook genomineerd. IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren van 10 tot 14 jaar oud, op plekken in Utrecht waar dat het hardst nodig is. Stichting Welkom in Utrecht brengt vluchtelingen die in Utrecht wonen in contact met mensen uit de regio en andersom. Er worden activiteiten aangeboden voor, door en met vluchtelingen, onder andere op het gebied van taal, sport en cultuur.

De winnaars van Stichting Queridon

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht