Raadsleden lanceren campagne voor Global Goals

Utrechtse gemeenteraadsleden trapten vandaag de campagne RaadUtrecht4GlobalGoals af. Met de campagne dragen de raadsleden bij aan de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen, ook wel de Global Goals genaamd. Ze gaan zich inzetten om de bekendheid van de zeventien Global Goals te vergroten en de doelen te verbinden aan het gemeentelijk beleid. Zo willen ze de beweging in de stad versterken en verbreden.

De Global Goals zijn door de Verenigde Naties vastgestelde doelen om een einde te maken aan extreme armoede en ongelijkheid en onrechtvaardigheid. Ook gaan ze over het terugdringen van klimaatverandering. Nederland ondertekende in 2015 de wereldwijde agenda. RaadUtrecht4GlobalGoals sluit aan bij de landelijke campagne en de wens van raadsleden om ook op lokaal niveau het verschil te maken.

Diverse raadsleden hebben één of meerdere doelen geadopteerd. Vanaf vandaag gaan ze als ambassadeurs met hun doel(en) aan de slag. Dit doen ze samen met Utrechtse initiatieven zoals Utrecht4GlobalGoals en HeelUtrechtU.

Initiatiefnemer en raadslid Janneke van der Heijden (GroenLinks) trapte vandaag af. Ze riep de raadsleden op om hun steun voor de Global Goals uit te spreken. Diverse raadsleden ondertekenden een door henzelf opgesteld manifest die ze gezamenlijk overhandigden aan voorzitter van de raad Jan van Zanen.

Jan van Zanen reageert enthousiast: “Het werken aan een betere wereld begint hier, bij ons thuis, om de hoek. We moeten er allemaal naar streven om de wereld mooi te houden. Voor onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen”.  


Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht