nieuwsbericht gemeente Utrecht

Het college heeft het ontwerpbestemmingsplan Lombokplein vrijgegeven. Vanaf 18 maart tot en met 28 april 2022 is het mogelijk om hierop te reageren. Op en rondom het Westplein komt meer groen, meer water en meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Er komen 350 tot 400 woningen, waarvan 45% sociale huur- en studentenwoningen.

Het ontwerpbestemmingsplan laat zien dat er straks meer ruimte is voor voetgangers en fietsers. Het Westplein en de Graadt van Roggenweg, vanaf de Koningbergerstraat, worden een stadstraat. Waar auto’s 30 km per uur op één rijbaan in plaats van twee rijden. Fietsers krijgen ruim baan. Ook komt er veel groen in het Lombokpark, in twee binnentuinen, langs de trambaan, op stoepen van de Graadt van Roggenweg én langs de oever van de Leidse Rijn. De Leidse Rijn zelf wordt doorgetrokken zodat je straks via de Munt naar Vredenburg kunt varen. Daarvoor wordt het water in de Van Sijpesteijntunnel verbreed.


Online informatiebijeenkomst
Op woensdag 30 maart 2022 organiseert gemeente Utrecht een online bijeenkomst met een presentatie over het bestemmingsplan. Er wordt uitleg gegeven bij de plannen en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Op dit moment wordt er ook al aan het voorlopig ontwerp gewerkt. Daarvan wordt ook het één en ander getoond. Bijvoorbeeld hoe de drie nieuwe bruggen aan het Lombokplein eruitzien en wat voor ideeën er zijn bij de groene oever van de Leidse Rijn.

Rondwandelingen
Om een goed beeld te krijgen bij de plannen worden er rondleidingen over het Lombokplein georganiseerd. Op woensdag 6 april, vrijdag 8 april en zaterdag 9 april. Deze duren 1 à 1,5 uur. “Ik wil alle Utrechters uitnodigen om van zich te laten horen. Dit stukje Utrecht is voor iedereen. Een cliché, maar wel waar. Niet voor niets komt hier 45% sociale huur- en studentenwoningen. Een wijk waar elke portemonnee mag en kan wonen. Maar het is niet alleen voor de toekomstige bewoners, maar ook voor iedereen die hier straks in het park of aan het water wil zitten. Of naar het station fietst of loopt. We organiseren de rondwandelingen en bijeenkomst omdat we mensen willen betrekken bij de plannen van zo’n centraal stukje Utrecht. Dus gebruik je stem”, aldus Eelco Eerenberg wethouder Stationsgebied. 

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan Lombokplein kan op verschillende manieren. Het kan per brief, via een gesprek of digitaal via DigiD. Op www.utrecht.nl/lombokplein staat hoe u dit precies kunt doen.



Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht