Sportevenementen voor kinderen worden gezonder

Voorafgaand aan het NOS|NOC*NSF Sportgala op 19 december ondertekenden gemeenten, sportmarketingbureaus, NOC*NSF en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) onder begeleiding van Erben Wennemars het Convenant Gezonde Sportevenementen. Doel is met elkaar een beweging in gang te zetten waardoor sport en gezonde leefstijl hand in hand gaan.

Door zelf te sporten en door sportevenementen te bezoeken worden mensen geïnspireerd tot een gezonde leefstijl. De ondertekenaars van het Convenant Gezonde Sportevenementen willen sportevenementen nog gezonder maken. In eerste instantie zetten zij in op het stimuleren van gezonde voedingskeuzes en sportsponsoring bij sportevenementen gericht op kinderen tot en met 12 jaar.

Richting 2030 wordt de doelgroep verbreed. Uitgangspunt is dat de partijen aan de slag gaan met activiteiten waar zij zelf invloed op hebben. Dit betekent onder andere dat gemeenten gezonde sportevenementen opnemen in hun beleid of subsidieregelingen. Sportmarketingbureaus zetten binnen sponsoring en marketing hun creativiteit in om te verleiden tot de gezonde keuze. NOC*NSF zorgt voor de verbinding met sportbonden en door Jongeren Op Gezond Gewicht sluiten meer JOGG-gemeenten bij de beweging aan.

Maarten van Ooijen, de Utrechtse wethouder van Sport: “Utrecht is koploper in gezond stedelijk leven. Er zijn regelmatig (top)sportevenementen in onze stad en we vinden het belangrijk dat daarbij ook aandacht is voor gezonde voedingskeuzes. Ik ben blij met dit convenant, want het draagt bij aan de ambities waar we in Utrecht hard aan werken.”

Het Convenant Gezonde Sportevenementen is één van de afspraken uit het onlangs gepresenteerde Nationaal Preventieakkoord. Ondertekenaars zijn de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht, sportmarketingbureaus House of Sports, Kumpany, TIG Sports, 2Basics, NOC*NSF en JOGG.  

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht