nieuwsbericht gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht start met een participatietraject voor de nieuwe visie stadswater. Bewoners, watersporters, waterrecreanten en ondernemers vragen we mee te denken en ideeën te delen. We starten met een enquête op 15 februari tot en met 28 maart. Geïnteresseerden kunnen aangeven hoe ze de huidige stadswateren beleven en welke verbetermogelijkheden ze zien. Daarna volgen diverse gesprekken en bijeenkomsten.

Wethouder Kees Diepeveen (Openbare Ruimte): “De stad groeit, de zomers worden warmer en het wordt steeds aantrekkelijker om in de stad Utrecht te gaan varen. Vorig jaar is de gedempte Catharijnesingel weer open gegraven. Rond 2025 wordt de singel bij het Smakkelaarsveld aangesloten op de Leidse Rijn. Afgelopen zomers kenden veel warme dagen. Mensen zoeken het water op voor verkoeling, varen op een bootje of nemen een frisse duik. We zien dat er meer verschillende groepen op hetzelfde moment het openbare water gebruiken. De nieuwe visie stadswater wil bewoners, maar ook ondernemers perspectief bieden hoe de vaarwegen en het zwemwater in Utrecht te gebruiken”. 

Gezondheid en leefbaarheid
Utrecht is een stad zijn waarin gezondheid en leefbaarheid voorop staan. De stad investeert in een betere kwaliteit van leven. Het stadswater is een belangrijk onderdeel van de openbare ruimte. Op, in en aan het water kan je prettig verblijven. Het biedt goede mogelijkheden voor sport en recreatie. De gemeente wil dat dat iedereen kan genieten van het openbare water in Utrecht. 

Planning
De digitale enquête staat open van 15 februari tot en met 28 maart 2021 en vindt u hier denkmee.utrecht.nl/projects/visiestadswater. Daarna organiseren we in de zomer 2021, het najaar 2021 en het eerste kwartaal 2022 diverse gesprekken en bijeenkomsten. In het tweede kwartaal 2022 volgt een formele inspraakperiode. De gemeenteraad stelt de visie, naar verwachting, het derde kwartaal 2022 vast.

Samen varen, roeien of zwemmen we naar een nieuwe visie stadswater.

Meer informatie
Bezoek voor meer informatie onze website www.utrecht.nl/visiestadswater. Stuur ons voor vragen een e-mail via visiestadswater@utrecht.nl.
 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht