Tientallen gebiedsverboden opgelegd na aanhoudingen aanhangers FC Utrecht

De gemeente Utrecht heeft 46 gebiedsverboden opgelegd naar aanleiding van de voorkomen confrontatie tussen aanhangers van FC Utrecht en PSV op zaterdag 15 oktober. De politie hield die dag langs de A2 nabij Best 46 personen aan. Deze aanhangers van FC Utrecht krijgen allemaal een gebiedsverbod opgelegd zodat zij de komende 9 maanden op wedstrijddagen niet meer in de omgeving van het stadion van FC Utrecht en sportpark Overvecht-Noord mogen komen.

De groep is op 15 oktober door eenheden van de Mobiele Eenheid (ME) ingesloten en gecontroleerd. Bij die controle werden tientallen houten knuppels, ploertendoders, boksbitjes, verzwaarde handschoenen, bivakmutsen, een mes en een vuurwerkbom aangetroffen. Gezien de aard en het aantal aangetroffen wapens was het aannemelijk dat dit bij een confrontatie tussen aanhangers van PSV en FC Utrecht tot zwaargewonden of zelfs dodelijke slachtoffers had kunnen leiden. Burgemeester Sharon Dijksma: “Het is volstrekt bizar en onacceptabel gedrag en heeft niets met voetbal te maken. Voetbal moet een feest voor iedereen zijn en daar horen deze mensen wat mij betreft niet bij.”

De KNVB heeft hen inmiddels een landelijk stadionverbod van negen maanden opgelegd. FC Utrecht had de betrokken personen al laten weten dat zij in afwachting van een maatregel van de KNVB niet welkom waren in de Galgenwaard.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht