U-pas tegoed omhoog voor kinderen

Meer geld voor de aanschaf van een fiets, laptop/tablet/pc en schoolactiviteiten voor kinderen met een U-pas. Utrecht verhoogt per direct de bedragen voor kinderen met een U-pas om het pasgebruik te verhogen. Pashouders hebben met deze ontwikkeling meer keuze en meer te besteden.

“We willen dat Utrechters kunnen rondkomen en meedoen. Kinderen in een gezin met een laag inkomen moeten zich kunnen ontplooien. Met de ophoging van de bedragen in de U-pas geven we hen hier nog meer mogelijkheden voor”, aldus Linda Voortman, wethouder Werk en Inkomen. Deze verbeteringen voert de gemeente direct in. Daarnaast onderzoekt Utrecht ook andere mogelijkheden om het gebruik van de pas te verhogen, zoals een gezinspas.
 
Verhoging specifieke bedragen

ProductOud bedragNieuw bedrag
Fiets180 euro250 euro
Laptop/pc200 euro350 euro
Schoolgeld75 euro125 euro

Over de U-pas
De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen (in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht). Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan meer dan 1.100 activiteiten. Het U-pasjaar loopt van 1 juli 2019 tot 1 juli 2020. Het persoonlijk tegoed kunnen pashouders tijdens dit U-pasjaar besteden aan sportieve en culturele activiteiten, cursussen, bioscoop, dagtochten, wellness, OV en andere acties. U-pashouders bepalen zelf welke dit zijn. Een U-pas aanvragen of verlengen? Ga dan naar www.upas.nl. Hier vindt u ook het aanbod.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht