Utrechtse Vuelta start op 14 augustus 2020

De start van de Vuelta in Nederland vindt in 2020 plaats op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 augustus. De internationale wielerunie UCI maakte dinsdag de wedstrijdkalender voor 2020 bekend. De Ronde van Spanje start vrijdag met een ploegentijdrit in Utrecht, gevolgd door een etappe Den Bosch-Utrecht via de Utrechtse Heuvelrug met finish op Utrecht Science Park. Op zondag is er een Brabantse etappe met start en finish in Breda, daarna trekt de karavaan naar Spanje. De ploegenpresentatie is op donderdag 13 augustus op het Vredenburg in Utrecht.

Wethouder Klaas Verschuure (economische zaken) is blij dat na de toewijzing in februari nu ook de data bekend zijn waarop de wielerronde naar Utrecht komt. "Veel bewoners, ondernemers, scholen en andere organisatoren in de stad zijn nu al bezig om plannen te maken om van de Vuelta een echt Utrechts feest te maken, met een Spaans tintje. Nu kunnen we ons ook echt richten op deze specifieke data. In mijn agenda heb ik de drie dagen meteen geblokt."

Evenementen
De Vuelta doorkruist in 2020 maar liefst 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen. De organisatie is in handen van de steden Utrecht, 's-Hertogenbosch en Breda en de provincies Utrecht en Noord-Brabant. Het feest rondom La Vuelta Holanda gaat al eerder van start. In de doorkomstgemeenten en op andere plekken in de provincie zullen maanden van tevoren al verschillende activiteiten georganiseerd worden.

Begin deze maand kwamen in Utrecht al bijna honderd initiatiefnemers bijeen om met elkaar idee├źn uit te wisselen, rond de thema's feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Daarbij ging het om bewoners die een buurtfeest willen organiseren, maar ook sportverenigingen, scholen en culturele instellingen en ondernemers met plannen voor evenementen. Verschuure, die ook aanwezig was: "Het toont aan dat velen achter de schermen al hard bezig zijn om van La Vuelta Holanda er een mooi feest van te maken voor en door Utrechters."

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht