Ondernemen Aanbod zonne-energie

Utrecht heeft van de grote steden de meeste zonnepanelen per inwoner. In mei 2019 lagen er zonnepanelen op 13% van alle daken. Bij bedrijven zijn ongeveer 6 % van de daken benut. We willen er graag nóg meer. In 2025 willen we op 20% van alle daken in de stad zonnepanelen.

Wij informeren en helpen ondernemers en vastgoedeigenaren. Daarvoor werken we samen met lokale partners, waaronder het Energie Collectief Utrechtse bedrijven (ECUB) en het Utrechts Energiefonds.

Zonnepanelen op uw bedrijfsdak

Draag bij aan de ambitie van onze stad en verduurzaam uw bedrijfspand in 5 stappen. Lees hieronder hoe u subsidie aanvraagt en voordelig energie opwekt met zonnepanelen.

1. Krijg inzicht in uw financiële kansen

Laat een quickscan maken door een adviseur. Zo weet u meer over de financiële voordelen van zonnepanelen voor uw bedrijfspand.

Ons advies is om ook bij de volgende stappen hulp te vragen van een adviseur. Er zijn veel partijen die u hiermee kunnen helpen, waaronder SoftEnergy, ECUB, Zoncoalitie en Energieke Regio’s.

2. Vraag SDE+(+)-subsidie aan

SDE-subsidie maakt zonnepanelen sneller winstgevend . U kunt deze subsidie zelf aanvragen of dit aan een adviseur overlaten. Zorg dat de subsidie op uw eigen naam wordt aangevraagd. Zo bent u later vrij om samen te werken met een bedrijf naar keuze.

3. In gesprek met uw bank en verzekeraar

Met de subsidie op zak, gaat u in gesprek met uw bank over de financieringsmogelijkheden en De opbrengst. Bespreek vervolgens met uw verzekeraar wat de gevolgen zijn voor uw verzekering door het plaatsen van zonnepanelen op  uw dak.. Denk aan de sterkte van uw dakconstructie en de brandveiligheid van uw pand.

4. Offertes aanvragen en vergelijken

Tijd om te vergelijken: vraag offertes aan, kies een installateur en koop zonnepanelen in.

5. Oplevering van zonnepanelen

Ze liggen er! Vergeet alleen niet om uw installatie goed te (laten) controleren.

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden