Evenement organiseren Locatieprofielen evenementen

De gemeente Utrecht werkt aan de richtlijnen voor het gebruik van buitenlocaties voor evenementen. Hiervoor hebben we de zogenoemde 'locatieprofielen' gemaakt.

Uitstel collegebesluit

Het collegebesluit rondom de conceptlocatieprofielen is tijdelijk uitgesteld door het coronavirus. Zie hiervoor ook de brief die wethouder Klaas Verschuure naar de gemeenteraad stuurde.

Hoe gaan we verder?

Zodra de evenementen weer doorgaan, starten wij het traject van de locatieprofielen weer op. Wij laten u dan weten hoe wij dit samen met bewoners willen doen. Hebt u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen via locatieprofielenevenementen@utrecht.nl.

Waar staan we nu?

De eerste versies van de conceptlocatieprofielen zijn klaar. Deze zijn gemaakt in overleg met:

  • specialisten
  • inwoners
  • input uit 9 buurtgesprekken
  • 3 bijeenkomsten met evenementenorganisatoren
  • reacties die per mail of op een andere manier zijn ontvangen

Tot en met 13 maart 2020 konden belanghebbenden hier op reageren. Op dit moment verwerken we alle reacties. De aangescherpte conceptlocatieprofielen gaan naar het college om deze vast te stellen. Hierna zijn er 39 conceptlocatieprofielen waarmee we gaan testen.

Planning
DatumActiviteitToelichting
Februari-maartAdvies vragen hele stad conceptlocatieprofielen

Belanghebbenden kunnen reageren op de conceptlocatieprofielen.

 

Nader te bepalenStart test met conceptlocatieprofielenNa vaststelling van de conceptlocatieprofielen door het college start een testperiode van 2 jaar.

Video: Hoe maken we locatieprofielen voor evenementen?

In de video laten we zien hoe we de locatieprofielen opstellen. We werken binnenkort deze video bij met bovenstaande locaties.

Meer informatie

In de locatieprofielen verwijzen we naar verschillende rapporten en andere documenten. Zoals een ecologisch adviesrapport, een geluidsrapport of een visie op het beheer. Bent u op zoek naar deze informatie? Dan kunt u ons een e-mail sturen.

Hulp en contact Meedenken gebruik evenementenlocaties

Bezoekadres

(alleen op afspraak)
Stadsplateau 1, Utrecht