Ondernemen Film Commission

Filmen in Utrecht? De Film Commission Utrecht is het vaste ‘aanspreek- en servicepunt’ voor de filmsector. We vormen de schakel tussen producenten, locatiescouts en de gemeente Utrecht.

De Film Commission Utrecht versterkt het profiel van filmstad en de economische bedrijvigheid en maakt het filmen in Utrecht aantrekkelijk. Utrecht biedt meerwaarde door snelheid, nabijheid Amsterdam, breed aanbod locaties en sferen, fysieke ruimte en aanbod suppliers.

De Film Commission helpt u met

  • Assistentie en advisering bij het vinden van een geschikte filmlocatie. Utrecht kent veel mooie plekken. Maar filmproducenten zijn vaak op zoek naar een heel specifieke locatie met een passende sfeer voor 1 of meerdere scenes. Dat hoeven niet de standaard toeristische plekken zoals Domplein te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de meer afgelegen industriële locaties of een stadspark. Of een plek in een wijk als Kanaleneiland waar bijvoorbeeld de film Wolf is opgenomen
  • Ontsluiten van netwerk suppliers
  • Vinden van ruimte voor productieteam
  • Intakegesprek samen met de afdeling Vergunningen van de gemeente Utrecht

Wethouder Klaas Verschuure (wethouder Economie):

"Utrecht is een stad vol met talentvolle creators, samenwerkingen en inspirerende locaties. Ik ben trots dat de Film Commission zich inzet om de stad letterlijk en figuurlijk in de spotlights te zetten."

Hulp en contact Filmcommissie

E-mail

filmcommission@utrecht.nl

Telefoon (ook avond/weekend)

06 - 41 86 20 58
06 - 55 17 68 83

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

Uw mening