Film Commission Nieuws Film Commission

Hästens Store gebruikt Utrecht als decor voor promotiefilm

18-10-2018 | Met in de hoofdrol: Susan Krumins. Na een jaar met blessures won ze tijdens het EK van 2018 de zilveren medaille op de 10.000 meter. Ze vertelt dat ze door haar Hästens bed meer uit haar rust haalt en meer energie heeft. In de film is te zien hoe Susan vol energie uit haar bed stapt en een sprintje trekt langs onze prachtige Domtoren, Vismarkt en eindigt in de winkel aan Oudkerkhof.

Bekijk het filmpje met Susan Krumins


De Duitse WDR op ontdekkingstocht door Utrecht

26-07-2018 | De Duitse omroep WDR laat zien dat Nederland meer te bieden heeft dan alleen onze hoofdstad. In het programma ‘2 für 300’ komt de veelzijdigheid van ‘het kleine zusje van Amsterdam’ naar voren. Het programma zet alle aspecten van de stad in het zonnetje: van de Bloemenmarkt op Janskerkhof, tot Strand Oog in Al en de Maartensbrug. Ook wordt het verhaal achter de Letteren van Utrecht verteld, het meterslange gedicht wat langs de stoep van de Oudegracht is aangelegd.
Bekijk de uitzending


Film1-commercial opgenomen in Utrechtse binnenstad

26-06-2018 | De nieuwste commercial van Film1 zet 2 Utrechtse hotspots in de spotlight: Wijnbar VinVin en café Rabarber. Zij vormen het decor voor de nieuwe video om te demonstreren in welke situaties je Film1 kunt kijken. Film Commission en de afdeling Vergunning, Toezicht en Handhaving hebben geholpen de opnames mogelijk te maken.
Bekijk de commercial


Klokhuis wijdt aflevering aan Utrechtse sluizen

04-05-2018 | Hoe werken sluizen eigenlijk? Het Klokhuis legde dat uit met als voorbeeldstad Utrecht. Om Uit te leggen hoe dit proces werkt worden het Merwedekanaal, de Weerdsluis en het waterkunstwerk op de Ganzenmarkt getoond.

Bekijk de aflevering van Het Klokhuis


Nieuw seizoen Van Onschatbare Waarde van start

17-04-2018 | Vanaf 12 april zendt Omroep MAX-programma het nieuwe seizoen van Van Onschatbare Waarde uit. In dit programma proberen verkopers hun bijzondere voorwerpen te verkopen aan 1 van de 4 experts. Het programma is opgenomen bij filmlocatie Achter Sint Pieter. Hierbij komen onder andere de Dom, het Domplein en de grachten duidelijk in beeld. Deze filmaanvraag is tot stand gekomen met Film Commission Utrecht en de afdeling Vergunning, Toezicht & Handhaving. Van Onschatbare Waarde wordt iedere donderdag om 21.30 uur uitgezonden op NPO1.

Bekijk de laatste aflevering van Van Onschatbare Waarde


De perfecte Instagramfoto in Utrecht

16-01-2018 | Utrecht staat in de schijnwerpers in de aflevering van Willem Wever van 14 januari. De Utrechtse Annegien Schilling (@fetching_tigerss) legt uit hoe ze de meest bijzondere Instagramfoto’s maakt. En waar kan dat beter dan in Utrecht?

Verschillende kenmerkende plekken komen aan bod in de aflevering, waaronder het Muzieklokaal, de Weerdsluis, de Oudegracht en de Jan van Lingtuin. De Grand Finale van de aflevering vindt plaats op de Neude: een foto waarin een meisje aan ballonnen omhoog wordt getild, midden op het plein. De aanvraag voor deze foto is via Film Commission binnen gekomen. De productie is in samenwerking met Vergunningen, Toezicht & Handhaving tot stand gekomen.

Bekijk de aflevering van Willem Wever


Opnames 'De Kennis van Nu' in De Snorfabriek

20-10-2017 | Op 19 oktober 2017 was Utrecht opnieuw het decor van een televisieprogramma. Het NTR-programma ‘De Kennis van Nu’ wijdde een aflevering aan een van de meest indrukwekkende medische uitvindingen van de afgelopen tijd: een zelfreparerend hart. De presentatieshots van de aflevering zijn opgenomen in de Utrechtse Snorfabriek, een voormalige loods van de Nederlandse Spoorwegen.

Bekijk de aflevering op www.dekennisvannu.nl


BMW zet Papendorp in de spotlights

17-10-2017 | Opnieuw is Utrecht het decor voor een commercial. In het voorjaar van 2017 heeft BMW de commercial van de nieuwe BMW i3s in Utrecht opgenomen. Een man en een vrouw dagen elkaar bij de stoplichten in Papendorp uit voor een wedstrijdje, waarna de dame met de BMW i3s met hoge snelheid de klassieke Pontiac inhaalt. De Utrechtse Prins Clausbrug is ook een onderdeel van dit decor. De commercial is gepubliceerd op het officiële YouTube-kanaal van BMW Deutschland.


Hulp en contact Filmcommissie

E-mail

filmcommission@utrecht.nl

Telefoon (ook avond/weekend)

06 - 41 86 20 58
06 - 55 17 68 83

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht