Film Commission Nieuws Film Commission

Brits-Amerikaanse serie The Rook filmt op Vredenburgplein

05-08-2019 | Het promotiefilmpje voor de televisieserie The Rook is opgenomen op het Vredenburgplein. Het plein werd volledig omgebouwd tot een plaats delict. Daar deden forensische rechercheurs onderzoek naar de wagens op het plein. De nieuwe paranormale spionageserie The Rook, met Utrechtse acteur Barry Atsma, is vanaf 1 juli te zien bij Ziggo.


Time laps van Utrecht op groot LED scherm

07-06-2019 | Samsung opende in Utrecht haar eerste Experience Store van Nederland en wil graag iets teruggeven aan de inwoners van Utrecht. Dit doet Samsung door indrukwekkende timelapses van de stad te tonen op een meer dan 40 m2 groot LED scherm in het recent verbouwde Hoog Catharijne winkelcentrum. Filmmakers Max Jansen & Jasper ter Mors hebben op verschillende plekken in Utrecht de tijd vastgelegd. De wijde beelden zijn in groot formaat te bewonderen op de schermen boven de nieuwe Samsung Experience store, Hoog Catharijne. Filmen in de vroege ochtend of tot laat rondhangen op een locatie voor een nachtschoot maakte de makers niet zoveel uit. “Het was prachtig om vele uren op 1 locatie door te brengen. Wat er allemaal gebeurt binnen een bepaald tijdvak is fascinerend.”

Gemaakt door SALT Amsterdam in opdracht van reclamebureau Cheil voor Samsung.


Supersolid maakt video over Tram 22

23-05-2019 | Laurens Mooiweer, uitvoerend producent en eigenaar van Supersolid, vertelt over zijn ervaring met het filmen in Utrecht: “Voor ons was dit een bijzonder leuk project omdat het zo lokaal is; een groot deel van Utrecht zal op een of andere manier in aanraking komen met deze campagne. Dat is natuurlijk heel tof als het in je eigen stadsie is en je bij kunt dragen aan zo'n mooie awarensscampagne. Daarnaast was het een mooie kans om samen te werken met het Utrechtse ontwerpbureau Today, die ook in hetzelfde gebouw de VechtclubXL gevestigd zijn. Locatiebezoeken konden voor de verandering eens op de fiets en zowel de gaffer, geluidsman, color grader als sound designer zijn net als wij gevestigd in Utrecht - en niet te vergeten de lunch van Broodje Ben natuurlijk!”

Bekijk het filmpje op www.tram22.nl


Hulp en contact Filmcommissie

E-mail

filmcommission@utrecht.nl

Telefoon (ook avond/weekend)

06 - 41 86 20 58
06 - 55 17 68 83

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

Uw mening