Film Commission Nieuws Film Commission

Klokhuis wijdt aflevering aan Utrechtse sluizen

04-05-2018 | Hoe werken sluizen eigenlijk? Het Klokhuis legde dat deze week uit met als voorbeeldstad Utrecht. Om Uit te leggen hoe dit proces werkt worden het Merwedekanaal, de Weerdsluis en het waterkunstwerk op de Ganzenmarkt getoond.

Bekijk de aflevering van Het Klokhuis


Nieuw seizoen Van Onschatbare Waarde van start

17-04-2018 | Vanaf 12 april zendt Omroep MAX-programma het nieuwe seizoen van Van Onschatbare Waarde uit. In dit programma proberen verkopers hun bijzondere voorwerpen te verkopen aan 1 van de 4 experts. Het programma is opgenomen bij filmlocatie Achter Sint Pieter. Hierbij komen onder andere de Dom, het Domplein en de grachten duidelijk in beeld. Deze filmaanvraag is tot stand gekomen met Film Commission Utrecht en de afdeling Vergunning, Toezicht & Handhaving. Van Onschatbare Waarde wordt iedere donderdag om 21.30 uur uitgezonden op NPO1.

Bekijk de laatste aflevering van Van Onschatbare Waarde


De perfecte Instagramfoto in Utrecht

16-01-2018 | Utrecht staat in de schijnwerpers in de aflevering van Willem Wever van 14 januari. De Utrechtse Annegien Schilling (@fetching_tigerss) legt uit hoe ze de meest bijzondere Instagramfoto’s maakt. En waar kan dat beter dan in Utrecht?

Verschillende kenmerkende plekken komen aan bod in de aflevering, waaronder het Muzieklokaal, de Weerdsluis, de Oudegracht en de Jan van Lingtuin. De Grand Finale van de aflevering vindt plaats op de Neude: een foto waarin een meisje aan ballonnen omhoog wordt getild, midden op het plein. De aanvraag voor deze foto is via Film Commission binnen gekomen. De productie is in samenwerking met Vergunningen, Toezicht & Handhaving tot stand gekomen.

Bekijk de aflevering van Willem Wever


Opnames 'De Kennis van Nu' in De Snorfabriek

20-10-2017 | Op 19 oktober 2017 was Utrecht opnieuw het decor van een televisieprogramma. Het NTR-programma ‘De Kennis van Nu’ wijdde een aflevering aan een van de meest indrukwekkende medische uitvindingen van de afgelopen tijd: een zelfreparerend hart. De presentatieshots van de aflevering zijn opgenomen in de Utrechtse Snorfabriek, een voormalige loods van de Nederlandse Spoorwegen.

Aflevering terugzien?

Bekijk de aflevering op www.dekennisvannu.nl


BMW zet Papendorp in de spotlights

17-10-2017 | Opnieuw is Utrecht het decor voor een commercial. In het voorjaar van 2017 heeft BMW de commercial van de nieuwe BMW i3s in Utrecht opgenomen. Een man en een vrouw dagen elkaar bij de stoplichten in Papendorp uit voor een wedstrijdje, waarna de dame met de BMW i3s met hoge snelheid de klassieke Pontiac inhaalt. De Utrechtse Prins Clausbrug is ook een onderdeel van dit decor. De commercial is gepubliceerd op het officiële YouTube-kanaal van BMW Deutschland.


ARD bespreekt EK voetbal voor vrouwen vanaf Utrechts terras

31-07-2017 | De Duitse omroep ARD heeft op 25 en 26 juli ‘s ochtends opnames gemaakt op het terras van café ’t Heen en Weer aan de Donkere Gaard. Voor het programma 'moma' (morgenmagazin) keek een interviewer met een aantal voetbalkenners vooruit naar de wedstrijden van het EK voetbal voor vrouwen van die dag. De interviews vanaf het terras werden live uitgezonden op de Duitse televisie.


Opnames voor ‘Nieuwe Buren’ in Wolvenplein

24-07-2017 | Voor het derde seizoen van de televisieserie ‘Nieuwe Buren’ is de voormalige gevangenis Wolvenplein gebruikt als decor. Er werden in juli niet alleen opnames gemaakt in de voormalige gevangenis, maar ook nog in het Griftpark. De serie speelt zich af rond bewoners van de Zonnewijk in Almere. De nieuwe buren van dit seizoen worden gespeeld door Fockeline Ouwerkerk en Tibor Lukács. Abbey Hoes speelt de rol van hun dochter. Het is nog niet bekend wanneer het derde seizoen van de serie wordt uitgezonden.


Utrecht als decor voor tv-reclames

24-07-2017 | Utrecht is niet alleen in trek als decor voor films of series. Ook worden er steeds vaker tv-reclames opgenomen. De commercial van Eyewish is opgenomen bij de winkel aan de Steenweg. Papendorp was het decor voor een commercial van BMW. Voor de commercial voor Heineken Biertegoed werden opnames gemaakt op de Neude en de Ganzenmarkt.


Oranjegekte in Pijlsweerd

24-07-2017 | In mei werd in de Plankstraat in Pijlsweerd een huis omgetoverd tot feloranje decor voor de Nederlandse Speelfilm ‘Gek van Oranje’. Regisseur Pim van Hoeve zocht in 4 steden naar een iconisch en oud arbeidersstraatje. Hij kwam uiteindelijk terecht in Plankstraat in Pijlsweerd. ‘Gek van Oranje’ is een speelfilm met verschillende verhaallijnen en veel bekende Nederlandse acteurs zoals Susan Visser, Nasrdin Dchar en Abbey Hoes. Het verhaal gaat over de oranjekoorts tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. In het voorjaar van 2018 zal de film in de bioscoop te zien zijn.

Lees meer over de opnames in de Plankstraat op DUIC


Hulp en contact Filmcommissie

E-mail

filmcommission@utrecht.nl

Telefoon (ook avond/weekend)

06 - 41 86 20 58
06 - 55 17 68 83

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht