Ondernemen Lokaal Economisch Fonds: ondernemers toonden lef

Bijeenkomst LEF

Van 2015 tot en met 2018 kregen Utrechtse werkgevers geld voor nieuw werk en stages tot eind 2020. Dit geld kwam uit het Lokaal Economisch Fonds (LEF). Vanaf 1 januari 2019 kunnen ondernemers deze subsidie niet meer aanvragen.

Hebt u een vraag over LEF? Neem dan contact op met de accountmanager LEF.

Is er leven na LEF?

De gemeente Utrecht wil dat Utrechters kunnen blijven werken: nu en in de toekomst. Wat is bijvoorbeeld nodig voor meer werknemers in het onderwijs, de zorg en techniek? De gemeente werkt hiervoor samen met werkgevers en opleidingen.

Utrechtse ondernemers over de LEF-subsidie


Ervaringen van ondernemers met LEF

Stefan Braam, Utrecht Inc

Utrecht Inc helpt startende ondernemers met het realiseren van hun bedrijfsidee door middel van coaching, mentoring en workshops. In ‘The Garage’ kunnen starters een bureautje huren, waarmee zij tevens toegang krijgen tot het netwerk van ondernemers en investeerders van Utrecht Inc. Lees zijn verhaal.


August Janmaat, OWL VR/AR solutions

Vijf creatieve en ambitieuze ‘uilen’ startten 2,5 jaar geleden met OWL, een full service VR/AR agency. Inmiddels werken er al vijf keer zo veel mensen bij het bedrijf. In zes teams zorgen zij voor een oplossing voor alle vraagstukken van hun klanten op het gebied van virtual en augmented reality.  Lees zijn verhaal.


Mathijs Konings, Active Cues

Portretfoto van Mathijs Konings

Mathijs Konings is medeoprichter van Active Cues en chef productontwikkeling. "Wij vinden dat iedereen het recht heeft om te spelen, ook mensen met een cognitieve beperking zoals ouderen met dementie en kinderen met autisme." Lees zijn verhaal.

Met hulp van LEF zijn er 8 mensen (8 FTE) aan het werk bij Active Cues (stand 3 november 2017).


Bram Waardenburg, Consumind

Portretfoto van Bram Waardenburg

Bram is eind vorig jaar begonnen met het opbouwen van een nieuw team dat bestaat uit experts op de energiemarkt. In een kort tijdsbestek is een gehele afdeling ingericht op de werkzaamheden die worden uitgevoerd. “Mede door de LEF subsidie hebben wij ons team snel en gedegen kunnen opbouwen. Op dit moment hebben zo’n twintig toppers bij ons een leuke werkplek gevonden”. Lees zijn verhaal.


Thijs Verheul, United Wardrobe

foto van Thijs van united wardrobe

Binnen zitten in de ene ruimte een stuk of zes programmeurs. In de andere ruimt staan rekken met kleren en zit de support afdeling. Thijs “We zijn een app en een website waar je makkelijk kleding kunt verkopen.

We willen van tweedehands kleding de norm maken, en de grootste kleding marktplaats ter wereld worden. Lees zijn verhaal.

Met hulp van LEF zijn er 20 mensen (20 FTE) aan het werk bij United Wardrobe.


Mireille Geijsen, i-did

blonde vrouw i-did

Snorrende naaimachines, tientallen scharen aan de muur en grote stapels vilt en textiel op de grond. Bij i-did, een sociale onderneming naast het fietsdepot op de Kanaalweg is de productie in volle gang. "Wij zijn een sociale onderneming die van oud textiel weer nieuwe producten maakt", vertelt Mireille Geijsen. Ze is founder en één van de directeuren van i-did. Lees haar verhaal.

Met hulp van LEF zijn er 5 mensen (3,2 FTE) aan het werk bij i-did (stand 3 november 2017).


Carina Notmeijer, Telstar

een blonde dame

Utralow freezers, laminaire flowkasten en planums, woorden die gesneden koek zijn voor de medewerkers van Telstar. "Bij Telstar verkopen we deze hightech producten", vertelt Carina Notmeijer, HR manager. Lees haar verhaal.

Met hulp van LEF is er binnen Telstar 1 persoon aan het werk (stand 3 november 2017).


Valentin Herrera en Martin Vastenhout, Stichting Bouwloods

mannen aan het werk

Wat vooral blijft hangen na een bezoek aan Stichting Bouwloods is de rust en het vertrouwen dat trajectbegeleider Valentin Herrera en directeur Martin Vastenhout uitstralen. Stichting Bouwloods ligt vlak naast brouwerij Maximus en Castellum. Het is een plek waar je een opleiding kunt volgen en werkervaring op kunt doen in de ambachtelijke houtbewerking. De verkregen Lef-subsidie maakt het mogelijk. Lees het verhaal.

Met hulp van LEF hebben 10 mensen een BBL (beroepsbegeleidende leerweg)-opleiding en 5 mensen stages gevolgd bij Stichting Bouwloods (stand 3 november 2017).


Diny Wijnmaalen, Werksaam

vrouw op de foto

Diny Wijnmaalen heeft haar eigen bedrijf Werksaam opgezet terwijl zij ook bij Over Rood werkt. Over Rood begeleidt en ondersteunt ondernemers bij een (door)start, schulden, administratieve achterstanden en bedrijfsbeëindiging. “Door persoonlijke omstandigheden kunnen ondernemers ook weleens een tijd je uit de running zijn. Zulke mensen zitten niet voor eeuwig bij de pakken neer. Juist voor deze ondernemers heb ik Werksaam opgezet“, vertelt Wijnmaalen. Lees haar verhaal.

Met hulp van LEF zijn er 10 mensen (5,5 FTE) aan het werk bij Werksaam (stand 3 november 2017).


Claartje Aarts, Protospace

handwerk tonen

Aan de Padualaan, in het gebouw waar Protospace huist, staat in de printruimte een kast vol met 3D-prints. Van sieraden tot producten waarvan je niet 1-2-3 ziet waar ze voor zijn. Er ligt ook een soort bionische hand. Claartje Aarts van Protospace pakt hem uit de kast om haar verhaal te illustreren. Want Protospace is 3D printen. Lees haar verhaal.

Met hulp van LEF zijn er 11 mensen (5,5 FTE) aan het werk bij Protospace (stand 3 november 2017).


Ramazan Ergun, Yunak eethuis

2 personen in witte kleding

Ondernemer Ramazan Ergun (29) werkt al zo'n negen jaar in de Kanaalstraat. Hij is de eigenaar van Yunak eethuis. Hij had eerder een bakkerij waar hij  via de Sociale Dienst een medewerkster aan het werk hielp. Hij is kritisch en positief over LEF. "Het is een klus voor een kleine ondernemer om de aanvraag te doen. Veel papierwerk, dat kost best wat tijd. Lees zijn verhaal.

Met hulp van LEF is er 1 persoon (1 FTE) aan het werk bij Yunak eethuis (stand 3 november 2017).

Hulp en contact Lokaal Economisch Fonds

Telefoon

14 030

E-mail

lef@utrecht.nl