Ondernemen August Janmaat, OWL VR/AR solutions

LEF icoon

Vijf creatieve en ambitieuze ‘uilen’* startten 2,5 jaar geleden met OWL, een full service VR/AR agency. Inmiddels werken er al 5 keer zo veel mensen bij het bedrijf. In 6 teams zorgen zij voor een oplossing voor alle vraagstukken van hun klanten op het gebied van virtual en augmented reality.  Conceptontwikkeling, techniek, productie, events: OWL heeft alles in huis.

Medeoprichter van OWL, August Janmaat: “Mensen denken soms dat er in onze bedrijfstak alleen maar leuke videospelletjes bedacht worden, maar bij OWL denken we daar anders over. Bij alle oplossingen zoeken we naar toepassingen met toegevoegde waarde, niet het middel maar het doel staat centraal. Kortom: we creëren  impact”. Deze filosofie krijgen alle nieuwe medewerkers en stagiaires op hun hart gedrukt zodra ze bij  OWL aan de slag gaan. August:

Onze klantenkring groeit snel, ook internationaal. We krijgen in toenemende mate opdrachten van gerenommeerde organisaties en merken. En dat vinden we prachtig natuurlijk. Continuïteit in onze bedrijfsvoering is daarom extra belangrijk.

Dat regelen we onder andere door te investeren in ons personeel. Zo werken we bijvoorbeeld niet met tijdelijke contracten, maar aanstellingen voor onbepaalde tijd. Daarmee bieden we nieuwe medewerkers veiligheid en zekerheid. Dit is voor mensen met bijvoorbeeld autisme  - die normaal gesproken niet zo makkelijk aan een baan komen maar die wij vanwege hun speciale skills heel graag in ons team hebben - van grote waarde.  Door de subsidie van LEF subsidie kunnen wij onze ambities ook op dit gebied waarmaken".

* “En waarom heten wij OWL? Omdat de VR cardboard die wij hebben ontworpen als je hem uitvouwt sprekend op een uil lijkt”. 

August Janmaat

Hulp en contact Lokaal Economisch Fonds

Telefoon

14 030

E-mail

lef@utrecht.nl