Ondernemen Carina Notmeijer, Telstar

freezers en flowkasten

Ultralow freezers, laminaire flowkasten en planums, woorden die gesneden koek zijn voor de medewerkers van Telstar. "Bij Telstar verkopen we deze hightech producten", vertelt Carina Notmeijer, HR manager. Ruim een jaar geleden verhuisde het bedrijf van Woerden en Baarn naar Utrecht. "Uit de hele wereld komen de onderdelen van onze freezers en flowkasten. Hier zetten we de onderdelen in elkaar en vervolgens gaan ze naar de klant. De ultralow freezer kan vriezen tot min 86, een planum hangt boven een operatietafel om de lucht zo zuiver mogelijk te houden en onze laminaire flowkast is zo'n kast die je bijvoorbeeld bij de tv-serie CSI ziet. Ze zijn er in heel veel verschillende varianten. Je hebt ze met glazen ruit of waar onderzoekers met handschoenen in kunnen werken die vastzitten aan de kast om de gevaarlijkste virussen kunnen onderzoeken."

LEF icoon

Het bedrijf heeft het productieproces de afgelopen jaren aangepast, waardoor er in de productiehal meer lopende band-achtig werk gedaan wordt. Toen de verhuizing naar Utrecht een feit was, heeft iemand van economische zaken van de gemeente regelmatig gesproken met de toenmalig directeur. In die gesprekken kwam ook het LEF aan de orde. Een goed idee, waar het bedrijf gevolg aan gaf. Vanaf begin deze zomer werken er uitzendkrachten via Task-Hero, dat zijn schoolverlaters op onder andere technisch gebied: mensen die niet makkelijk een baan kunnen vinden. "Ook hebben we een collega in de productie die via Ferm-werk bij ons is komen werken. Een organisatie die mensen die onder de Participatiewet vallen aan passend werk helpt. Omdat het productieproces bij Telstar zo specifiek is, moeten we onze medewerkers allemaal hiervoor opleiden. Enige technische kennis is handig, maar we kunnen niet zeggen: zo, ga maar doen." En daarom is het extra leuk als je dus ook niet de gangbare medewerkers aan het werk kan helpen.
 
"Weet je", sluit Carina ons gesprek af, "Het is voor deze mensen een ultieme kans om ook deel te nemen aan het arbeidsproces. Je zegt niet ff van: we gaan het doen. En daar helpt de subsidie toch een handje bij, het maakt ook voor ons de drempel lager." 

Hulp en contact Lokaal Economisch Fonds

Telefoon

14 030

E-mail

lef@utrecht.nl