Ondernemen Diny Wijnmaalen, Werksaam

Dinny Wijnmalen

Werksaam

Diny Wijnmaalen heeft haar eigen bedrijf Werksaam opgezet terwijl zij ook bij Over Rood werkt. Over Rood begeleidt en ondersteunt ondernemers bij een (door)start, schulden, administratieve achterstanden en bedrijfsbeëindiging. “Door persoonlijke omstandigheden kunnen ondernemers ook weleens een tijd je uit de running zijn. Zulke mensen zitten niet voor eeuwig bij de pakken neer. Juist voor deze ondernemers heb ik Werksaam opgezet“, vertelt Wijnmaalen.

“Ieder een verdient een kans. Op deze manier kan iemand zich inzetten waarbij hij het best tot zijn recht komt."

LEF icoon

Werksaam is een coöperatieve vereniging waar de ondernemer lid van wordt en zijn bedrijfsactiviteiten voor een bepaalde periode in onder brengt. Zo hoeft de ondernemer niet bij de Kamer van Koophandel ingeschreven te zijn. De omzet komt in de coöperatie en van daaruit krijgt het lid zijn inkomen uitbetaald. Voor haar leden verzorgt Werksaam de administratie, contracten en facturatie.

 “Ondernemers verliezen bij een faillissement niet hun expertise. Zij zijn dan nog steeds goed in hun vak. Soms is bedrijfsvoering het probleem. Als iemand dan die zorg overneemt, kunnen zij goed rondkomen. Dat scheelt toch weer iemand in de bijstand.“

Uit het investeringsfonds worden de bedrijfsmiddelen gefinancierd die eigendom blijven van Werksaam . Wijnmaalen: ”Ik help ook als iemand spullen nodig heeft om weer te kunnen beginnen. Voor de een is dat een computer en voor een ander is een bedrijfsauto essentieel. “

Twee mensen aan het werk met een bijdrage uit het LEF

“Hoe kon LEF bijdragen? Ik had extra financiering nodig voor de aanschaf van een bedrijfsauto voor een hondenuitlaatservice. Door LEF konden we dat regelen. Dat is de echte winst. Het bedrijfje loopt inmiddels erg goed. Daarnaast had ik echt iemand nodig die voor mij de administratie kan doen en met LEF heb ik de aanloopkosten kunnen financieren. De accountmanager van de gemeente Utrecht heeft mij goed geholpen; er bleek meer mogelijk dan ik dacht”.

Hulp en contact Lokaal Economisch Fonds

Telefoon

14 030

E-mail

lef@utrecht.nl