Netwerken Innovatie en ICT

De gemeente Utrecht is actief in een aantal innovatieve projecten op het gebied van ICT. We bieden ondernemers verschillende mogelijkheden om innovatie en ICT in hun bedrijf op een hoger plan te tillen. Ook helpt de gemeente een hoogwaardige ICT-infrastructuur te realiseren, die Utrecht nog aantrekkelijker maakt als vestigings- en ontmoetingsplaats.

Netwerken

Hieronder staan de netwerken waar de gemeente Utrecht in participeert of die de gemeente ondersteunt.

  • Economic Board Utrecht stimuleert innovatie en samenwerking.
  • Skillcity Utrecht is een netwerk waarin innovatieve ICT-ondernemers, overige ondernemers en managers van gevestigde bedrijven elkaar ontmoeten.
  • UtrechtInc is de nieuwe incubator van de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht. De gemeente Utrecht is een partner. Het versnellen van innovatieve startende bedrijven in de regio Utrecht is de core business van UtrechtInc.

Samenwerken voor innovatie

  • In Utrecht staat het eerste FIWARE Lab van Nederland. FI staat voor Future Internet. In dit lab kunnen ontwikkelaars gratis gebruikmaken van faciliteiten van datacenters en de voor FIWARE beschikbare standaardbouwstenen.
  • Stichting Protospace biedt workshops en ruimte aan digitale creatievelingen. Aanmelden kan via info@protospace.nl.

Skillcity

Skillcity is een business-network voor gedreven, innovatieve ICT-ondernemingen in de regio Midden-Nederland. Op dit platform presenteren ICT-ondernemers zichzelf en hun bedrijf.

Skillcity communiceert actief met zo'n 450 jonge, groeiende ICT-bedrijven en organiseert diverse netwerkbijeenkomsten, gericht op de bedrijfsvoering, op ondernemerschap en op het versterken en vergroten van het netwerk. Skillcity heeft een bestand opgebouwd van alle ICT-bedrijven in de regio. Deze vindt u in de online ICT-directory. De ICT-bedrijven zijn gerubriceerd naar toepassingsgebieden en/of activiteiten.

ICT-ondernemers in de regio kunnen zich aanmelden bij info@skillcity.nl. Ze kunnen via de Skillcity LinkedIn group in contact komen met andere ICT-ondernemers en een abonnement nemen op de elektronische nieuwsbrief.

Meer informatie over Skillcity vindt u op www.skillcity.nl

Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

14 030

E-mail

ez@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur