Ondernemen Nieuws ondernemen

De Vastgoedmonitor Utrecht 2017 is uit

23-5-2018 | De 19e editie van de Vastgoedmonitor Utrecht geeft een actueel inzicht in de stand en ontwikkeling van vastgoed in Utrecht.
Bekijk de Vastgoedmonitor 2017


Stem op Finalisten Healthy Urban Office Challenge

17-05-2018 | Arcadis Amersfoort, Europalaan 100-500 (Utrecht) en Koninklijke Ginkel Groep (Veenendaal) zijn de 3 finalisten van de Healthy Urban Office Challenge 2018. De winnaar mag zich een jaar lang het meest inspirerende project noemen als het gaat om groene, gezonde en slimme kantoren. De winnaar krijgt ook een prijzenpakket dat bijdraagt aan het ontwikkelen van duurzaamheidsambities. Stemmen kan tot 30 mei. De prijsuitreiking is op 30 mei vanaf 15.00 uur in Villa Jongerius.
Bekijk de filmpjes over de 3 genomineerden en breng uw stem uit


Actieplan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

01-05-2018 | De gemeente heeft het actieplan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) gepubliceerd. Daarin verhogen we de lat voor duurzaam inkopen. We willen zo de kennis en innovatiekracht van ondernemers en bedrijven beter benutten om onze maatschappelijke doelen te bereiken. Voor kansrijke inkoopcategorieën komen we met een MVI-aanpak op maat, onder meer met behulp van de ‘Utrechtse drietrapsmethode’ en leidende maatschappelijke principes. Het actieplan MVI komt voort uit het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen.

Lees meer over het actieplan


Pilot nieuwe horeca Kanaalstraat

13-04-2018 | In het nieuwe Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2018 staat dat er nieuwe horeca mag komen in de Kanaalstraat. Mede doordat bewoners en ondernemers mogelijkheden zien voor nieuwe horeca in de Kanaalstraat. De gemeente geeft als proef 3 tijdelijke horecavergunningen uit. Wilt u een aanvraag doen? Voor 31 mei 2018 moet uw aanvraag binnen zijn.

Lees meer over de aanvraag en regels voor nieuwe horeca Kanaalstraat


Taiwan Innovation Day 9 maart

09-03-2018| Vandaag wordt in Utrecht de Taiwan Innovation Day georganiseerd in de JIM (Jaarbeurs Innovation Mile). Op deze manier wil Utrecht Taiwanese IC-ontwerpbedrijven helpen zakelijke contacten met Nederlandse bedrijven op te bouwen. De nadruk ligt op de snelle en voortdurende groei van technologieën op het gebied van langdurige zorg, onbemande operaties, kunstmatige intelligentie, AR / VR, en andere toepassingen van IoT (internet of things) voor de maatschappij.

Lees meer over Taiwan Innovation Day


Eerste gebouw voor startende en doorgroeiende bedrijven in Utrecht

12-02-2018 | Op 28 maart 2018 opent een nieuwe hub (plek voor startende en doorgroeiende bedrijven) op de Europalaan 100: ./Utrecht. Partners zijn Rabobank, Capgemini, Gemeente Utrecht, SHV en Walvis participaties. Utrecht kent veel bedrijfsverzamelgebouwen (Uco, Hooghiemstra, Vechtclub XL, De Stadstuin, Jaarbeurs Innovation Mile, Social Impact Factory) en verschillende incubators (bijvoorbeeld UtrechtInc. en Dutch Game Garden). Een incubator is een gebouw waarin startende bedrijven ondersteund worden. De stad had tot nu toe nog geen gebouw alleen voor startende en doorgroeiende bedrijven.
 
Meer informatie op de website van ./Utrecht


Vanaf januari 2018 gaat het Energiefonds Utrecht provinciaal

14-12-2017 | Het Energiefonds Utrecht, opgericht door de gemeente Utrecht, heeft de afgelopen jaren veel duurzame projecten binnen de gemeente helpen realiseren. Vanaf januari 2018 mag het Fonds de hele provincie Utrecht gaan bedienen. Gemeente en provincie Utrecht stellen met behulp van de BNG Bank 21 miljoen euro ter beschikking om bedrijven en organisaties te stimuleren over te stappen op duurzame energie.


Startup in residence

01-11-2017 | Met het ‘startup in residence’ programma dagen wij startende bedrijven (startups) uit om innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen (challenges). Zowel startups uit Utrecht als daarbuiten kunnen meedoen. Wij stimuleren en helpen hen om zich in Utrecht te vestigen.

Lees meer over het 'startup in residence' programma


Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

030 – 286 02 29

E-mail

ez@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur