Ondernemen Nieuws ondernemen

bouwvakker bij metaalconstructie

Vanaf januari 2018 gaat het Energiefonds Utrecht provinciaal

14-12-2017 | Het Energiefonds Utrecht, opgericht door de gemeente Utrecht, heeft de afgelopen jaren veel duurzame projecten binnen de gemeente helpen realiseren. Vanaf januari 2018 mag het Fonds de hele provincie Utrecht gaan bedienen. Gemeente en provincie Utrecht stellen met behulp van de BNG Bank 21 miljoen euro ter beschikking om bedrijven en organisaties te stimuleren over te stappen op duurzame energie.

Op 19 januari 2018 wordt het Fonds in de nieuwe vorm gelanceerd. Tijdens deze bijeenkomst zullen o.a. de bestuurders toelichten hoe deze samenwerking tot stand kwam en laten zien wat het Energiefonds Utrecht voor een project kan betekenen. Hebt u interesse om erbij te zijn? Meld u dan aan.


Op zoek naar betaalbare bedrijfsruimte?

20-11-2017 | Er zijn 4 aantrekkelijke bedrijfskavels beschikbaar op de Floridadreef Nieuw Overvecht. Deze zijn goed bereikbaar en u kunt parkeren op eigen terrein. Meer informatie leest u in het kavelplan:

  • de grootte van de kavels
  • stedenbouwkundig kader
  • architectonische kader

Kavelplan Betaalbare bedrijfskavels op bedrijventerrein Nieuw Overvecht (pdf, 1,3 MB)


Startup in residence

01-11-2017 | Met het ‘startup in residence’ programma dagen wij startende bedrijven (startups) uit om innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen (challenges). Zowel startups uit Utrecht als daarbuiten kunnen meedoen. Wij stimuleren en helpen hen om zich in Utrecht te vestigen.

Lees meer over het 'startup in residence' programma


Werkspoorkathedraal wint Rietveldprijs

5-10-2017 | De Werkspoorkathedraal is een vroegere fabriekshal die nu een evenementenlocatie is. Het is vooral door de weldadige leegte een enorme indrukwekkende open ruimte. Een plek voor bezinning, om de drukte van de stad te ontvluchten en op adem te komen. Ook is er ruimte voor verschillende activiteiten: concerten, beurzen, feesten. Met de herbestemming van de Werkspoorkathedraal is een kiem gezaaid voor de verdere ontwikkeling van het gebied.


Evenement, subsidie aanvragen

04-09-2017 | Wilt u een nieuw en grootschalig evenement (minstens 10.000 bezoekers) organiseren? Soms kunt u hier subsidie voor krijgen vanuit het evenementenfonds. Meer informatie over het evenementenfonds. Voor evenementen in 2019 kunt u tot en met 31 mei 2018 subsidie aanvragen.


Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

030 – 286 02 29

E-mail

ez@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur