Ondernemen Nieuws ondernemen

bouwvakker bij metaalconstructie

Taiwan Innovation Day 9 maart

09-03-2018| Vandaag wordt in Utrecht de Taiwan Innovation Day georganiseerd in de JIM (Jaarbeurs Innovation Mile). Op deze manier wil Utrecht Taiwanese IC-ontwerpbedrijven helpen zakelijke contacten met Nederlandse bedrijven op te bouwen. De nadruk ligt op de snelle en voortdurende groei van technologieën op het gebied van langdurige zorg, onbemande operaties, kunstmatige intelligentie, AR / VR, en andere IoT-toepassingen voor de maatschappij.

Lees meer over Taiwan Innovation Day


Eerste gebouw voor startende en doorgroeiende bedrijven in Utrecht

12-02-2018 | Op 28 maart 2018 opent een nieuwe hub (plek voor startende en doorgroeiende bedrijven) op de Europalaan 100: ./Utrecht. Partners zijn Rabobank, Capgemini, Gemeente Utrecht, SHV en Walvis participaties. Utrecht kent veel bedrijfsverzamelgebouwen (Uco, Hooghiemstra, Vechtclub XL, De Stadstuin, Jaarbeurs Innovation Mile, Social Impact Factory) en verschillende incubators (bijvoorbeeld UtrechtInc. en Dutch Game Garden). Een incubator is een gebouw waarin startende bedrijven ondersteund worden. De stad had tot nu toe nog geen gebouw alleen voor startende en doorgroeiende bedrijven.
 
Meer informatie op de website van ./Utrecht


Healthy Urban Office Challenge 2018 gestart

1-2-2018 | De provincie Utrecht, Economic Board Utrecht, en de gemeenten Utrecht en Amersfoort zijn op zoek naar de meest inspirerende voorbeelden van groene, gezonde en slimme kantoren in de regio. U kunt zich tot en met 11 april inschrijven voor de Healthy Urban Office Challenge. De feestelijke prijsuitreiking is op woensdag 30 mei. Is uw kantoor hét voorbeeld van 2018?

Meld u aan voor de Healthy Urban Office Challenge


Vanaf januari 2018 gaat het Energiefonds Utrecht provinciaal

14-12-2017 | Het Energiefonds Utrecht, opgericht door de gemeente Utrecht, heeft de afgelopen jaren veel duurzame projecten binnen de gemeente helpen realiseren. Vanaf januari 2018 mag het Fonds de hele provincie Utrecht gaan bedienen. Gemeente en provincie Utrecht stellen met behulp van de BNG Bank 21 miljoen euro ter beschikking om bedrijven en organisaties te stimuleren over te stappen op duurzame energie.


Op zoek naar betaalbare bedrijfsruimte?

20-11-2017 | Er zijn 4 aantrekkelijke bedrijfskavels beschikbaar op de Floridadreef Nieuw Overvecht. Deze zijn goed bereikbaar en u kunt parkeren op eigen terrein. Meer informatie leest u in het kavelplan:

  • de grootte van de kavels
  • stedenbouwkundig kader
  • architectonische kader

Kavelplan Betaalbare bedrijfskavels op bedrijventerrein Nieuw Overvecht (pdf, 1,3 MB)


Startup in residence

01-11-2017 | Met het ‘startup in residence’ programma dagen wij startende bedrijven (startups) uit om innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen (challenges). Zowel startups uit Utrecht als daarbuiten kunnen meedoen. Wij stimuleren en helpen hen om zich in Utrecht te vestigen.

Lees meer over het 'startup in residence' programma


Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

030 – 286 02 29

E-mail

ez@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur