Prostitutie Seksuele diensten aanbieden

U hebt een sms gekregen van de gemeente Utrecht. Wij zagen namelijk uw online advertentie waarbij u seksuele diensten aanbiedt. In Utrecht mag u alleen seksuele handelingen uitvoeren vanuit een prostitutiebedrijf mét vergunning. Het is ook niet toegestaan om dit vanuit een woning uit te voeren.

Alleen met vergunning

Werken in de prostitutie mag in Utrecht alleen in een seksinrichting met vergunning. U mag bedrijfsmatig geen seksuele handelingen aanbieden vanuit een woning. U moet minimaal 21 jaar oud zijn om te werken in de prostitutie. De gemeente handhaaft hier streng op. Dit doen we om verschillende redenen.

  • We willen een veilige en gezonde werkomgeving voor sekswerkers. Als u vanuit uw woning werkt, of op een andere plek zonder vergunning, zorgt dat voor een hoog risico voor uw eigen veiligheid en dat voor uw klanten.
  • De verhuurder van een woning kan de huur opzeggen als er prostitutie plaatsvindt. We willen voorkomen dat mensen op straat komen te staan.
  • Prostitutie vanuit een woning of andere plek zonder vergunning zorgt vaak voor overlast en voor een onveilig gevoel bij de omgeving.

Handhaving

De gemeente Utrecht handhaaft streng op illegale prostitutie. Als wij merken dat u illegaal als sekswerker werkt, moet u direct stoppen. Gaat u toch door, dan moet u een boete betalen. Ook kunnen we een boete geven aan de huurder of eigenaar van het gebouw, of aan diegene die de seksinrichting op het adres heeft geregeld.

Prostitutiebedrijven in Utrecht

U kunt wél uw seksuele diensten aanbieden als u bij een legaal prostitutiebedrijf werkt. Voorbeelden hiervan zijn bordelen, clubs, raamprostitutie of escortbureaus.

Lees meer over sekswerk in Utrecht

Hulp nodig?

Hebt u hulp nodig? Bij Belle kunnen alle (ex)sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel terecht met vragen. Hulp vanuit Belle is gratis. Belle is onderdeel van Stichting de Tussenvoorziening.

Neem contact op met Belle

Bel in nood altijd de politie

Bij levensbedreigende situaties belt u de politie via telefoonnummer 112.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur