Ondernemen Sociaal ondernemen (mvo)

Het zijn verschillende vormen van ondernemen: sociaal ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Sociaal ondernemers willen vooral maatschappelijke problemen oplossen. Mvo-ondernemers zoeken naar de balans tussen mens, milieu én winst: 'people, planet, profit'. Maar welk type ondernemer u ook bent: de gemeente adviseert, informeert en verbindt.

Platform sociaal ondernemen

Social Impact Factory
Een platform waar (sociaal-)ondernemers elkaar ontmoeten en samenwerken.

Social Impact Market
Een online markt voor vraag en aanbod van social return en sociaal inkopen.

The Impact Days
De mogelijkheid om sociaal ondernemers uit Utrecht te ontmoeten.

Samen werken aan werk

Arbeidsmobiliteit Regio Utrecht

Het kernteam van Mobiliteit Utrecht zet zich in voor arbeidsmobiliteit (veranderen van werk, werkplek en/of beroep). Het kernteam bestaat uit PostNL, ProRail, VNO-NCW, UWV, de gemeente Utrecht en Trainspot. Deze organisaties ondersteunen de aangesloten werkgevers.

Sociaal ondernemen

Hebt u plannen of werk voor inwoners met een bijstandsuitkering? Kijk dan ook eens bij Sociaal ondernemer.

Divers talent werkt

Praktische tips over het vinden (en behouden) van werknemers met verschillende achtergronden en kwaliteiten vindt u bij Divers talent werkt.

Social return bij aanbestedingen

Bij aanbestedingen moeten opdrachtnemers van de gemeente een deel invullen door social return. Zo helpt u als ondernemer werkzoekenden en jongeren aan een baan of stageplek.

WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden

WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden is het servicepunt voor werkgevers in de regio Utrecht. WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden zoekt, selecteert en bemiddelt kandidaten voor u. Zij wijzen u de weg als kandidaten extra training of begeleiding nodig hebben. WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden bemiddelt ook bij niet-betaalde functies, zoals een stageplek.

Werk voor mensen met een beperking

Personeel met een arbeidsbeperking vinden

Bent u werkgever en wilt u mensen met een arbeidsbeperking een kans geven? Onbeperkt aan de slag helpt u de juiste mensen te vinden.

Loonkostensubsidie voor werknemers met een beperking

Wilt u iemand met een beperking in dienst nemen? En kan hij of zij kan werken, maar niet zelfstandig het wettelijk minimumloon verdienen? Dan hebt u misschien recht op loonkostensubsidie.

Groen ondernemen: energie besparen of opwekken

Er zijn verschillende 'groene' manieren om energie te besparen of op te wekken. Door samen te werken met andere bedrijven bijvoorbeeld, of via handige besparingstips. De gemeente geeft tips aan ondernemers en bedrijven.

Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

14 030

WhatsApp voor ondernemers

logo van whatsapp 06 - 22 09 84 78
Maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur

E-mail

ez@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur