Ondernemen Breedplaatvloeren

Vloeren die gemaakt zijn met breedplaten kunnen onveilig zijn. In Eindhoven stortte op 27 mei 2017 een deel van een parkeergarage in. Daarom is het nodig dat eigenaren de breedplaatvloeren in hun gebouw laten onderzoeken. Het gaat om gebouwen van na 1999 die gemaakt zijn met breedplaatvloeren.

Alle eigenaren van gebouwen van na 1999 hebben van ons een brief ontvangen waarin we vragen hun gebouw te controleren op breedplaatvloeren.

Bekijk de brief (pdf, 46 kB)

Breedplaatvloer herkennen

Voor het controleren van gebouwen heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken een stappenplan laten maken. Met gegevens over hoe het pand gebouwd is (stap 1 uit het stappenplan) bepaalt u of uw pand een breedplaatvloer heeft. Een breedplaatvloer herkent u eenvoudig aan de hand van de foto bij stap 1.

Naar het stappenplan

Hebt u een breedplaatvloer?

Volg dan de rest van het stappenplan en laat uw gebouw door een deskundige (bouwkundig adviesbureau of constructeur) onderzoeken. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Als uit het onderzoek blijkt dat uw gebouw onveilig is, zult u hier zelf iets aan moeten laten doen.

Hebt u de brief ontvangen, maar bent u geen eigenaar van het pand?

Geef dit dan aan ons door via VTHMBOndersteun@utrecht.nl. Weet u wie wel de eigenaar van het gebouw is? Geeft dit dan ook aan ons door.

Hebt u de brief ontvangen, maar hebt u geen breedplaatvloer?

Dan hoeft u niets te doen. De gemeente heeft geen informatie over welk pand wel of geen breedplaatvloer heeft, daarom zijn alle eigenaren van gebouwen van na 1999 aangeschreven.

Gebouwen van de gemeente

De gemeente is zelf ook eigenaar van 120 gebouwen. We zijn op dit moment bezig alle gebouwen in kaart te brengen. Halverwege december zal dit klaar zijn. Als blijkt dat een gebouw onveilig is, treffen we direct maatregelen.

Hulp en contact Breedplaatvloeren

Telefoon

14 030

E-mail

VTHMBOndersteun@utrecht.nl