Beheer Inrichting Gebruik (BInG) Gebruikshandleiding

De gemeente adviseert ontwerpers, projectleiders of andere projectverantwoordelijken om zo vroeg mogelijk het handboek te raadplegen bij het maken van de plannen. Daarbij levert voornamelijk het programma van eisen de meeste informatie. Alle eisen in het programma van eisen zijn zorgvuldig in verschillende categorie├źn onderverdeeld om zoveel mogelijk duidelijkheid te bieden aan de ontwerper of projectleider:

  1. onderscheid naar vakgebied en onderwerp binnen vakgebied
  2. onderscheid in eisen die voornamelijk van belang zijn in de conceptfase (pdf, 912 kB) of in de bestekfase (pdf, 877 kB). Onder de conceptfase verstaan we alle fasen tot en met het definitief ontwerp. En onder de bestekfase verstaan we de bestekfase tot en met de overdracht. Meer over behandelingsproces van BInG


In het Handboek Openbare Ruimte zijn in het programma van eisen alle eisen opgenomen en onderverdeeld naar vakgebied. Daarnaast is het ook mogelijk om de eisen te downloaden die alleen gelden in de conceptfase of juist in de bestekfase. Dit is bedoeld als extra ondersteuning om makkelijk overzicht te houden over de relevante eisen per fase/vakgebied.

Let op!

Uiteindelijk moet elk plan aan alle eisen te voldoen, tenzij in de BInG-procedure anders is besloten!

Hulp en contact Commissie BInG

Telefoon

14 030