Voetganger Reactieformulier voetgangersgebied

Vragen met een * zijn verplicht.

Uw reactie op het voetgangersgebied

Bedankt dat u uw mening over het voetgangersgebied wilt delen. Hierna volgt het reactieformulier. Wij verzamelen alle reacties en sturen deze mee met het voorstel over het voetgangersgebied. Eind 2021 sturen we dit naar de gemeenteraad. Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Dan kunt u aan het eind van het formulier uw e-mailadres achterlaten.

Hoe bent u betrokken bij het voetgangersgebied?*

In de afgelopen jaren is het voetgangersgebied verschillende keren uitgebreid:

  • In 2018 met Oudegracht oostzijde, Wed, Vismarkt, Ganzenmarkt, Drakenburgstraat, deel van de Neude.
  • In 2020 zijn door de coronapandemie Oudkerkhof, deel Annastraat, Schoutenstraat, deel Neude, Korte Minrebroederstraat, Ganzenmarkt, Zadelstraat en Servetstraat tijdelijk aan het voetgangersgebied toegevoegd. Dit is zo tot halverwege 2022.
  • In ons voorstel voor het voetgangersgebied 2022 stellen wij een voetgangersgebied voor zoals op het kaartje. Hierop staat een kerngebied waarbij u alleen tussen 18:00 en 12:00 uur mag fietsen (geel), aangevuld met een aantal autovrije straten waarbij u altijd mag fietsen (rood).

Lijnmarkt, Choorstraat, Oudegracht Westzijde tot aan Lange Viestraat, Boterstraat, Steenweg, Lange Elisabethstraat, Vredenburg, Donkerstraat, Mariastraat, Achter Clarenburg, Voor Clarenburg, Korte Elisabethstraat, Zakkendragerssteeg, Drieharingenstraat, Hamsteeg, Bakkerstraat, Lauwersteeg, Hekelsteeg, Massegast, Vinkenburgstraat, Oudegracht Oostzijde van Hamburgerbrug, Donkeregaard, Lichtegaard, Vismarkt, Stadhuisbrug, Oudegracht Oostzijde tot aan de Potterstraat, Drakenburgstraat, Servetstraat, Zadelstraat, Buurkerkhof, Hollandse Toren, Vlaamse Toren, Vredenburgkade, Rijnkade.

Deel Mariaplaats dat aansluit op Zadelstraat, Oudkerkhof*, Annastraat/deel Annastraat*, Korte Minrebroederstraat, Ganzenmarkt, Schoutenstraat, Domplein, deel Neude westzijde, deel Neude oostzijde.

* Onder voorbehoud van opheffen parkeerplaatsen.

Wij zijn ook benieuwd naar uw mening over de venstertijden voor fietsers. Met venstertijden bedoelen we tijden waarop u mag fietsen in het voetgangersgebied. In het gele gebied op het kaartje mag u alleen van 18.00 uur tot de volgende dag 12.00 uur fietsen. Dit zijn dezelfde venstertijden als voor bevoorrading van winkels en bedrijven in het gebied.

Aan de randen van dit voetgangersgebied hebben wij een aantal straten rood gemaakt. Dit worden autovrije straten waar u altijd mag fietsen. De gele en de rode straten op het kaartje zijn allebei bereikbaar voor laden en lossen binnen bepaalde venstertijden.