Werk en inkomen Aan het werk

Bent u werkloos en bent u op zoek naar werk? Of begint u net op de arbeidsmarkt en lukt het niet om aan het werk te komen? Wij geven u informatie en tips voor het vinden van een baan.

Bent u werkgever of ondernemer? Informatie over (financiële) regelingen vindt u op de pagina Ondernemen.

Een uitkering van de gemeente en aan het werk gaan

Krijgt u een uitkering van ons?Dan doet u er alles aan om zo snel mogelijk werk te vinden. Op Bijstand en werk zoeken leest u hoe wij u daarbij kunnen helpen. En over regelingen waar u gebruik van kunt maken. Gaat u aan het werk? Op Bijstand en werk gevonden leest u handige informatie. En ook over regelingen waar u dan gebruik van kunt maken.

Geen uitkering van de gemeente en hulp bij het vinden van werk

Soms helpen wij ook bij het vinden van werk als u geen uitkering van ons hebt.

Vacatures zoeken

Op werk.nl kunt u vacatures zoeken. Plaats uw cv online in uw ‘Werkmap’ en ontvang nog meer vacatures.

Kleding voor sollicitatiegesprek

Hebt u een minimuminkomen of uitkering en binnenkort een sollicitatiegesprek? Maak dan een afspraak bij Dress for Success voor gratis geschikte kleding.

Leren en werken in zorg en welzijn

Wilt u graag in de zorg werken? Bekijk dan vacatures en opleidingen in de zorg.

Midden-Utrecht Werkt Door

Wilt u zich laten omscholen naar een beroep waarbij u meer kans hebt op werk? Of wilt u hulp bij het zoeken naar vacatures of bij uw sollicitatie? Binnen Midden-Utrecht Werkt Door werken organisaties samen om u daarbij verder te helpen. Deze hulp is gratis.

Omscholen naar een kansberoep

De gemeente Utrecht gaat zo'n 250 inwoners omscholen naar een kansberoep. Dat is een beroep waar veel vraag naar is. Verdient u minder dan € 40.000 per jaar? Misschien kunt u dan omgeschoold worden naar een beroep in 1 van deze sectoren:

  • gezondheid
  • onderwijs
  • ICT- en databeroepen
  • bouw- en techniek (en dan vooral in de energietransitie)

Woont u in de gemeente Utrecht en hebt u interesse? Vul dan het contactformulier van het Leerwerkloket Utrecht in.

Nederlands leren om meer kans op werk te hebben

De kans is groter op het vinden van werk als u Nederlands spreekt. Kunt u dat nog niet goed genoeg? Leer dan de Nederlandse taal.

Vrijwilligerswerk zoeken

Wilt u vrijwilligerswerk doen? Bekijk vrijwilligersvacatures op VC Utrecht.

Opleiding volgen om meer kans op werk te hebben

Werken met een arbeidsbeperking

Wilt u aan het werk en hebt u een arbeidsbeperking? Kijk dan op Werken met een arbeidsbeperking voor informatie over mogelijke ondersteuning.

Hulp en advies bij het vinden van ander werk

Bent u werknemer en zoekt u ander werk? Wilt u zich laten omscholen? Wilt u weten waar veel werk te vinden is? Of bent u zelfstandig ondernemer en zoekt u (aanvullend) werk in loondienst? Met deze en andere vragen kunt u gratis hulp en advies krijgen van een coach van Midden-Utrecht Werkt Door. U kunt zich ook aanmelden voor een online presentatie.

De Beroepentuin

Woont u in de gemeente Utrecht? Dan kunt u misschien bij de Beroepentuin in Overvecht in 2 tot 4 maanden een beroep leren waar veel vraag naar is. U kunt leren voor assistent monteur loodgieter, elektrotechniek, zonnepanelen, laadpalen en voor infra medewerker. Als alles goed gaat, kunt u daarna aan het werk gaan bij een werkgever. Hebt u vragen of wilt u zich aanmelden? Mail dan naar bouwiswouw@utrecht.nl.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie