Werk en inkomen Bijstand en reiskostenvergoeding

Hebt u een bijstandsuitkering? En krijgt u hulp bij het vinden van werk of volgt u scholing? Als de enkele reis meer dan 4 kilometer is, hebt u recht op reiskostenvergoeding.

Hoe werkt het?

U hoeft de reiskostenvergoeding niet aan te vragen. Als u recht hebt op de reiskostenvergoeding, krijgt u deze automatisch. U ontvangt de reiskosten aan het einde van de periode dat u hulp krijgt. U schiet de reiskosten dus eerst zelf voor. Moet u langer dan 6 maanden 3 of meer dagen per week reizen? Dan betalen we de reiskostenvergoeding iedere maand. U krijgt geen brief als u recht hebt op reiskostenvergoeding. We maken het bedrag meteen op uw rekening over.

Volgt u scholing of wordt u begeleid door een re-integratiebedrijf?

Dan ontvangt u de reiskostenvergoeding niet van ons maar van de organisatie zelf. Zij vertellen u hier meer over.

Hoogte van de reiskostenvergoeding

Legt u meer dan 4 kilometer per enkele reis af? Dan krijgt u uw reiskosten vergoed voor de hele reis. De reiskostenvergoeding is 19 cent per kilometer. We berekenen de reiskosten vanaf uw woonadres tot aan het adres van het re-integratiebedrijf of het scholingsinstituut. We berekenen de kilometers op basis van de kortste route van de ANWB-routeplanner. Het maakt niet uit of u met het openbaar vervoer of met eigen vervoer reist.

Reist u op 1 dag naar meerdere locaties? Dan ontvangt u voor elke reis die meer dan 4 kilometer per enkele reis is, een reiskostenvergoeding. U hoeft geen vervoerskaartjes of andere bewijsstukken te bewaren en in te leveren.

Geen reiskostenvergoeding

U krijgt geen reiskostenvergoeding als u per enkele reis tot en met 4 kilometer reist. We zien deze kosten als gebruikelijke dagelijkse kosten. Voor een reis tot en met 4 kilometer kunt u ook fietsen.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie