Werk en inkomen Online werk vinden met HalloWerk

U hebt een bijstandsuitkering totdat u werk hebt gevonden. U doet er zelf alles aan om werk te vinden. Wij helpen u daarbij. Bent u handig op de computer of tablet en bent u klaar om (weer) aan het werk te gaan? Dan kan het zijn dat wij u uitnodigen voor de online zelfservice HalloWerk.

Wat is HalloWerk?

HalloWerk is online hulp bij het vinden van werk. Daarnaast krijgt u, als dat nodig is, extra hulp van uw coach. Via uw computer, tablet of telefoon logt u in op HalloWerk. Superhandig, want in HalloWerk kunt u alles zelf doen. We noemen dat zelfservice.

Zelfservice met HalloWerk

Zelfservice houdt het volgende in:

 • U maakt zelf een profiel aan in HalloWerk binnen 14 dagen.
 • U ziet in welke beroepen u de meeste kans op werk hebt.
 • U krijgt een advies over welk soort werk het beste bij u past op basis van uw talenten. U kunt zelf bekijken wat het werk inhoudt. U ziet een korte beschrijving en voorbeeldfuncties. U kunt meerdere soorten werk selecteren.
 • U logt dagelijks of zeker een paar keer per week in op HalloWerk. Zo houdt u uw profiel actueel en ziet u de nieuwste vacatures.
 • U kunt zoekopdrachten aanmaken voor functies waar u naar zoekt.
 • U zoekt zelf vacatures en solliciteert als u iets passends ziet. U doet minimaal 5 sollicitaties per week.
 • U neemt zelf contact op met de werkgever. De gegevens van de werkgever staan bij de vacature.
 • U kunt het profiel gebruiken om te solliciteren. U kunt daar een pdf van maken.

Contact met uw coach

U houdt uw coach op de hoogte. Dan weet uw coach waar u mee bezig bent en waar u tegenaan loopt. Vindt u werk? Geef dat dan aan uw coach door. Vraag uw coach om hulp als u dat nodig hebt. U kunt ook Whatsappen met uw coach.

Tips

 • Een goed profiel zorgt ervoor dat u opvalt. Vul uw basisprofiel in. Vul dit aan met uw ervaringen, kwaliteiten en eventuele diploma’s of certificaten in het uitgebreide profiel. Hoe completer uw profiel, hoe meer hits bij werkgevers.
 • Profielen met een profielfoto worden vaker bekeken door werkgevers.
 • Gebruik de zelfassessments en loopbaanopdrachten. Het kan u helpen bij het aanvullen van uw profiel of bij het vinden van werk.
 • Komt u er even niet uit? Er zijn korte filmpjes waarin u kunt zien hoe u een profiel maakt en aanvult. Kijk op Hallo-werk.nl/webinars.

Hebt u vragen over HalloWerk?

Neem voor vragen contact op met uw coach via hallowerk@utrecht.nl. Vermeld uw naam, telefoonnummer en uw vraag.

HalloWerk iets voor u?

Denkt u dat HalloWerk echt iets voor u is? En bent u (nog) niet uitgenodigd? Bespreek dit dan met uw werkmatcher. Hebt u geen contactgegevens van een werkmatcher? Stuur dan een e-mail naar: utrechtwerkt@utrecht.nl.

Hebt u geen bijstandsuitkering en zoekt u werk? Dan kunt u helaas geen gebruik maken van HalloWerk. Op de pagina Aan het werk geven wij u informatie en tips voor het vinden van een baan.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 12.30 uur en 13.15 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie